ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info@metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΩ

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Γίνε μέλος στην ομάδα εθελοντών της ΜΕΤΑδρασης!

Ο μεγάλος αριθμός προσφύγων έχει επιφέρει με τη σειρά του τη μεγάλη ανάγκη για εθελοντές. Υπάρχουν πολλές και σημαντικές ανάγκες σε διαφορετικά πεδία που χρειάζονται τη συνδρομή σου. Αν επιθυμείς να βοηθήσεις στο έργο της ΜΕΤΑδρασης και έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σου, μπορείς να γίνεις κι εσύ εθελοντής.

Στείλε μας email στο volunteer.metadrasi@gmail.com ή επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την Υπεύθυνη Εθελοντών στο 214 100 8700 – εσωτ. 253.

Η εθελοντική μας ομάδα έχει ενεργό ρόλο στην διάρκεια της προσφυγικής κρίσης με παρουσία της στο λιμάνι του Πειραιά στην Πύλη Ε2, στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στον Ελαιώνα και στην Δομή των Διαβατών στην Θεσσαλονίκη. Με στόχο την στήριξή μας στις βασικές ανάγκες των προσφύγων, εθελοντές μας έχουν βοηθήσει διανέμοντας φαγητό, ρούχα και παπούτσια. Οι εθελοντές μας ενισχύουν το έργο της ΜΕΤΑδρασης για τη στήριξη και τη φροντίδα των ασυνόδευτων παιδιών, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση κατά τη διάρκεια συνοδειών και στις Μεταβατικές Δομές Φιλοξενίας της ΜΕΤΑδρασης. Επιπλέον, εθελοντές παιδαγωγοί στηρίζουν τη δράση μας για δωρεάν μαθήματα Ελληνικών που προσφέρουμε σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ:

 • ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΔΕΙΕΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

  Ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, κοινωνιολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί που θα προσφέρουν δημιουργική απασχόληση και τη φροντίδα των παιδιών κατά τη διάρκεια της συνοδείας τους προς κατάλληλες δομές φιλοξενίας. Ενδέχεται να χρειαστεί να συνοδευτούν παιδιά από/προς νοσοκομεία για νοσηλεία ή ιατρικές εξετάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου συνοδών.

 • ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

  Στη Λέσβο και τη Σάμο, για τη δημιουργική απασχόληση με τα παιδιά, το μαγείρεμα, τις δουλειές σπιτιού & διάφορες εξωτερικές εργασίες. Επίσης γίνονται μαθήματα γλωσσών (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά) και σπορ.

 • ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

  Για την ταξινόμηση ανθρωπιστικού υλικού, την φόρτωση, την εκφόρτωση και την μεταφορά από/προς τα λιμάνια και λοιπούς προορισμούς.

 • ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  Για εργασία διοικητικής υποστήριξης στα τμήματα Ανηλίκων, στο Λογιστήριο, στη Γραμματεία κλπ

 • ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

  Υποστηρικτικά στη διανομή σίτισης και στην οργάνωση και διανομή του ανθρωπιστικού υλικού.

 • ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

  Για τη διδασκαλία στα μαθήματα ελληνικών που προσφέρονται δωρεάν σε πρόσφυγες και μετανάστες.

ΝΕΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ;

ΕΚΔΗΛΩΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ


ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣcaptcha

Μέσα από την εθελοντική σου δράση έχεις τη δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και τρόπους ζωής προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα συμβάλλοντας ενεργά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους. Ο καθένας χρειάζεται να συνεισφέρει λίγο από το χρόνο του και όλη αυτή η ομαδική δράση, στο σύνολό της, αλλάζει την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Η άμεση επαφή με την προσφυγική ζωή ανοίγει μια νέα σελίδα στη ζωή κάθε εθελοντή. Η εθελοντική προσφορά ενώ βοηθάει πολύ τους ανθρώπους πού έχουν ανάγκη παράλληλα βοηθά κι εμάς του ίδιους να ξεπεράσουμε τα προσωπικά μας εμπόδια και να εκτιμήσουμε όλα όσα θεωρούμε δεδομένα στη ζωή μας.