fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - resvana s

Αποχαιρετούμε την Ραιντα* με ένα πλατύ χαμόγελο!

Metadrasi - raida a

Η 16χρονη Ράιντα ξεκίνησε, από την πατρίδα της το Αφγανιστάν, μαζί με τους γονείς και τα αδέρφια της, για ένα ταξίδι σωτηρίας προς την Ευρώπη. Στο θαλάσσιο πέρασμα από την Τουρκία αντιμετώπισαν ένα ναυάγιο, μετά από το οποίο η Ράιντα βρέθηκε μόνη, σε μιαν ακτή της Λέσβου.

Η ομάδα της ΜΕΤΑδρασης ανέλαβε την στήριξη της Ράιντα από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε, δίνοντάς της τη δυνατότητα να έχει τον δικό της άνθρωπο, μέσω του Δικτύου Επιτροπείας, καθώς και να φιλοξενηθεί σε οικογένεια. Ήταν στο πλάι της στην προσπάθειά της να βρει δύναμη και αισιοδοξία για να να συνεχίσει τη ζωή της.

“Δεν μπορείς να το καταλάβεις, αλλά είναι τρομερό συναίσθημα να νιώθεις ασφαλής σε μια ξένη χώρα”, μας είχε πει κάποια στιγμή.

Metadrasi - raida b

Σήμερα, μετά από διαδικασίες δύο ετών, η Ράιντα βρίσκεται σε χώρα της Βορείου Ευρώπης, όπου ζει μαζί με συγγενείς της.
Συνεχίζει να είναι επιμελής μαθήτρια και να παλεύει για το όνειρό της να σπουδάσει και να γίνει δημοσιογράφος, όπως ήταν ο πατέρας της.

“Όταν την γνώρισα ήταν ντροπαλή, εσωστρεφής, θλιμμένη. Χαίρομαι που την βλέπω να φεύγει χαμογελαστή και αισιόδοξη”, λέει η Πέννυ, μέλος του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης, η οποία συνόδευσε την Ράιντα μέχρι τους συγγενείς της. “Μου είπε ότι θα ήθελε να ξανάρθει στην Ελλάδα για διακοπές, έχοντας διώξει από τη μνήμη της τις κακές αναμνήσεις…”

Ευχόμαστε στη Ράιντα να συνεχίσει να κερδίζει τις μικρές και μεγάλες μάχες της ζωής, πάντα με την ίδια δύναμη και θετικότητα.

Διαβάστε το άρθρο της Ράιντα στη σχολική εφημερίδα, συνοδευόμενο από ζωγραφιά της.

*Το όνομα του παιδιού έχει αλλάξει, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Sharing is caring