fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - TEAM

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Νορβηγία

17 Ιουν 2015

Στις 2-5/6, πενταμελής ομάδα της ΜΕΤΑδρασης ταξίδεψε στο Όσλο, με σκοπό την εκπαίδευση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την υποστήριξη του Προγράμματος της ΜΕΤΑδρασης “Δίκτυο Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων”. Την ομάδα αποτελούσαν ένα μέλος της ομάδας έργου και 4 μέλη του Δικτύου.

Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης, τα μέλη της ΜΕΤΑδρασης είχαν την ευκαιρία να συμετάσχουν σε συναντήσεις με φορείς, εμπειρογνώμονες και Νορβηγούς Επιτρόπους ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο, καθώς και να επισκεφθούν ξενώνες και δομές φιλοξενίας, προκειμένου να παρακολουθήσουν όλα τα στάδια της λειτουργίας ενός ενεργού συστήματος Επιτροπείας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς πρωτοβουλίας του μέτρου (β), η οποία έχει ως στόχο να υποστηρίξει τη δικτύωση, ανταλλαγή και μεταφορά γνώσης, τεχνολογίας, εμπειρίας και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ φορέων υλοποίησης έργων στην Ελλάδα/ ελληνικών ΜΚΟ αφενός και φορέων από τις δωρήτριες χώρες αφετέρου.

Η πραγματοποιηθείσα επίσκεψη αποτέλεσε την συνέχεια ενός εποικοδομητικού διαλόγου που έχει ξεκινήσει μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στη Νορβηγία και της ΜΕΤΑδρασης, με γνώμονα την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού.

Η ομάδα επέστρεψε στην Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις και σημαντική γνώση, την οποία ανυπομονούν να εφαρμόσουν στην πράξη, μέσα από τη δράση του Δικτύου το επόμενο διάστημα.

welcome

Καλωσόρισμα από το Νορβηγό εταίρο μας Vergeforeningen Følgesvennen

TEAM

Ο ομάδα μας, μαζί με ερευνητές του Νορβηγικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας (Norwegian Institute of Public Health) κατά τη διάρκεια του 3ου Network Meeting “Youth Culture & Competence Study” (YCC)

TEAM3

Στα γραφεία της οργάνωσης “NOAS” που προσφέρει νομική στήριξη σε αιτούντες άσυλο

IMG_3906

Στον κρατικό ξενώνα ανηλίκων έως 14 ετών

TEAM5

Με τον ερευνητή Emad Al Rozzi, ο οποίος παρουσίασε τη διατριβή του με θέμα “The Care in Transition for Unaccompanied Asylum Seeking Children at the Care Centers in Norway”, η οποία προκάλεσε μια έντονη και παραγωγική συζήτηση με εξαιρετικό ενδιαφέρον για όλους τους παρευρισκόμενους.

TEAM4

Σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, όπου μιλήσαμε με τους Υπεύθυνους και τα παιδιά.

Oslo

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEAGrants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

LOGOS_SAMEratio_Horiz_GR

Sharing is caring