fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - chios education metadrasi s

Μια ημέρα χαράς και συνύπαρξης για τα παιδιά στη Χίο

Τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες του Κέντρου μη Τυπικής Εκπαίδευσης της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο επισκέφθηκαν το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Οι μαθητές μας, μαζί με τους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου, συμμετείχαν σε δραστηριότητες, με στόχο την ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας και του αμοιβαίου σεβασμού. Παιδιά και εκπαιδευτικοί διάβασαν παραμύθια για τη διαφορετικότητα, έφτιαξαν ζωγραφιές και κατασκευές, τραγούδησαν και έπαιξαν.

Προς το τέλος της εκδήλωσης, οι δάσκαλοι μοίρασαν παγωτά, γεγονός που ενθουσίασε τα παιδιά, ενώ οι μαθητές της ΜΕΤΑδρασης χάρισαν μικρά βραχιολάκια που είχαν φτιάξει.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, οι εκπαιδευτικοί της ΜΕΤΑδρασης και του 7ου Δημοτικού Σχολείου της Χίου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και σκέψεις.

Πρωτοβουλίες όπως αυτή συμβάλλουν στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και την ένταξη των παιδιών στην τυπική εκπαίδευση και την τοπική κοινωνία.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο και τη Λέσβο πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Sharing is caring