fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - parousiasi entaxei3

ΕΝΤΑΞΕΙ – Οδηγός Πολύγλωσσης Υποστήριξης

Το «Εντάξει» είναι ένα εργαλείο πολύγλωσσης υποστήριξης για παιδιά και εφήβους που μιλούν αραβικά και φαρσί και με μικρό ή μηδενικό βαθμό εξοικείωσης με την ελληνική γλώσσα. Σκοπός του είναι να βοηθήσει στην κάλυψη των βασικών αναγκών επικοινωνίας κατά το πρώτο διάστημα παραμονής στην Ελλάδα και στα πρώτα βήματα στο ελληνικό σχολείο. Διευκολύνει τους αποδέκτες του:

  • να μπορούν να καταλαβαίνουν απλές εκφράσεις και οδηγίες, να παρουσιάζουν τον εαυτό τους
  • να κατανοούν το βασικό λεξιλόγιο που χρειάζεται στο χώρο του σχολείου, να εκφράζουν ερωτήματα, προβλήματα και αιτήματα για θέματα εκπαίδευσης, διαμονής, μετακίνησης, διατροφής, υγείας
  • να διαβάζουν και να κατανοούν απλά κείμενα, να συμπληρώνουν βασικές φόρμες, όπως μια δήλωση

Περιλαμβάνει χρήσιμες καθημερινές εκφράσεις μεταφρασμένες σε αραβικά και φαρσί, εικονογραφημένο λεξιλόγιο, έναν σύντομο οδηγό γραμματικής και απλές δραστηριότητες εξάσκησης. Συνοδεύεται από ηχητικά αρχεία στην ελληνική γλώσσα για οπτικοακουστική εξάσκηση.

Οι μεταφράσεις των κειμένων πραγματοποιήθηκαν από την ομάδα Μεταφραστών της ΜΕΤΑδρασης.

Δημιουργήθηκε το 2016 από τη ΜΕΤΑδραση στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει για την υποστήριξη της κοινωνικής και εκπαιδευτικής ένταξης μεταναστών και προσφύγων. Διανέμεται από τη ΜΕΤΑδραση δωρεάν. Η τρίτη επανεκτύπωση του Οδηγού Πολύγλωσσης Υποστήριξης ΕΝΤΑΞΕΙ, που υλοποιείται από τη ΜΕΤΑδραση με τη χρηματοδότηση της UNICEF, στηρίζει την εκπαίδευση 5.000 παιδιών και εφήβων που έχουν μικρή έως καθόλου εξοικείωση με την ελληνική γλώσσα.

Κατεβάστε το ΕΝΤΑΞΕΙ σε μορφή .PDF:

Κατεβάστε τα αρχεία ήχου .mp3:

Ακούστε τα αρχεία ήχου σε μορφή .mp3:

    Ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις την έντυπη έκδοση του «Εντάξει»;

    Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου για να επικοινωνήσουμε μαζί σου.























    captcha

    Εγγραφείτε στα Μαθήματα Ελληνικών

    Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής στη διεύθυνση 25ης Μαρτίου 4, Ταύρος, 2ος όροφος, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10.00-17.00.