ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info@metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΩ

Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας

Ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς της ΜΕΤΑδρασης είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των αιτούντων άσυλο και προσφύγων και η ομαλή ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Για την κάλυψη αυτής της ανάγκης, η ΜΕΤΑδραση παρέχει δωρεάν ταχύρυθμα μαθήματα Ελληνικών (τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων), με στόχο τα άτομα που συμμετέχουν να αποκτήσουν το επίσημο «Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας».

Τα μαθήματα είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες των συμμετεχόντων, ενώ τα τμήματα διαμορφώνονται ανάλογα με το επίπεδο και τις ικανότητες της ομάδας στόχου (τμήματα αρχαρίων, τμήματα προχωρημένων). Παράλληλα με τα τακτικά μαθήματα Ελληνικών, πραγματοποιούνται και εντατικά μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης στην ελληνική γλώσσα του Διδασκαλείου Αθηνών και της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης.

Για την πραγματοποίηση του έργου, η Οργάνωση συνεργάζεται με καθηγητές του Διδασκαλείου της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακολουθείται πρόγραμμα σπουδών αντίστοιχο με αυτό του Διδασκαλείου, ενώ οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό (βιβλίο, φωτοτυπίες σημειώσεων και ασκήσεων) καθώς και λεξικό στη γλώσσα του εκπαιδευόμενου (εφόσον υπάρχει). Η συμμετοχή στα μαθήματα είναι υποχρεωτική και συμμετέχοντες συμπληρώνουν παρουσιολόγιο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, προβλέπονται επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, καθώς επίσης και συναντήσεις ανταλλαγής απόψεων και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού ταμείου Προσφύγων (Ε.Τ.Π.) και του Υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η ΜΕΤΑδραση υλοποίησε από το 2010 τα Ταχύρρυθμα Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας προσαρμοσμένα στις ανάγκες της ομάδας στόχου «Από το Α στο Ω», «Από το Α στο Ω ΙΙ» και «Από το Α στο Ω – 2012 & 2013», ενώ τα κενά ανάμεσα στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα καλύπτονταν σε εθελοντική βάση, με τη συνεργασία 7 εθελοντών φιλολόγων και καλύπτοντας όλα τα έξοδα για εξοπλισμό, αναλώσιμα και γραφική ύλη, με ίδιους πόρους.

Μετά τη λήξη της χρηματοδότησης τις 31 Μαρτίου του 2015, η ΜΕΤΑδραση συνεχίζει τα δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας αποκλειστικά σε εθελοντική βάση, με στόχο να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση και αντιλαμβανόμενη την μεγάλη κοινωνική σημασία των μαθημάτων αυτών.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 λειτούργησαν συνολικά 46 εκπαιδευτικά τμήματα, τα οποία παρακολούθησαν 1.750 μαθητές.

Τα μαθήματα γίνονται
Δευτέρα με Παρασκευή
από τις 09.00 μέχρι τις 20.00

Θεσπρωτίας 8, 10444, Αθήνα
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Σταθμός Λαρίσης

Τηλ: 210 520 1792

SHARING IS CARING

Εγγραφείτε στα Μαθήματα Ελληνικών

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής στη διεύθυνση Θεσπρωτίας 8, 10444, Αθήνα στον 4ο όροφο, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 16.00-20.00.