ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info@metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΩ

Χώρος Μητέρας & Παιδιού στην Υπηρεσία Ασύλου

Ανάμεσα στις εκατοντάδες αιτούντες άσυλο, οι οποίοι συγκεντρώνονται καθημερινά στην Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα, υπάρχουν πολλές μητέρες με μωρά και μικρά παιδιά, καθώς και ασυνόδευτα παιδιά. Συχνά χρειάζεται να περιμένουν για ώρες στην αυλή της Υπηρεσίας Ασύλου, σε συνθήκες ακατάλληλες για την ηλικία και την ευπάθειά τους (ζέστη και ήλιος το καλοκαίρι, κρύο και βροχή το χειμώνα, κλπ). Ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για κατάλληλο χώρο, όπου οι μητέρες θα μπορούν να θηλάσουν και να φροντίσουν τα μωρά τους, καθώς και ένα ασφαλές περιβάλλον για να παίξουν και να απασχοληθούν δημιουργικά τα μικρά παιδιά, η ΜΕΤΑδραση δημιούργησε το Χώρο Μητέρας & Παιδιού τον Ιούνιο του 2016.

Πραγματοποιήθηκε χάρη στην αφοσιωμένη και συντονισμένη εργασία της ομάδας της ΜΕΤΑδρασης, τη συνεργασία της Υπηρεσίας Ασύλου και δωρεές σε είδος (Container, κλιματισμός κ.λπ.)

Ο Χώρος Μητέρας & Παιδιού λειτουργεί σε καθημερινή βάση (Δευτέρα-Παρασκευή, 09.00-17.00) με δύο συντονίστριες και μια αφοσιωμένη ομάδα εθελοντών, η στήριξη των οποίων είναι ανεκτίμητη.

Κατά μέσο όρο περισσότερες από 315 μητέρες και παιδιά ωφελούνται σε μηνιαία βάση από την εν λόγω δράση. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της ΜΕΤΑδρασης στο Χώρο Μητέρας & Παιδιού, από την αρχή της λειτουργίας του έως και τον Φεβρουάριο 2017, έχει φροντίσει 400 μητέρες και 3.338 παιδιά, από νεογέννητα έως και 16 ετών.

SHARING IS CARING