ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info@metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

«Βήμα στο Σχολείο/Step2School» Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του καλοκαιρινού εκπαιδευτικού προγράμματος «Βήμα στο Σχολείο/Step2School», με συμμετοχή 350 παιδιών, η ΜΕΤΑδραση, σε σταθερή συνεργασία με τα «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων, συνεχίζει την υλοποίηση της δράσης σε σχολεία της Αθήνας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μη τυπικής εκπαίδευσης, το οποίο απευθύνεται σε ανήλικους ηλικίας 6 έως 18 ετών, οι οποίοι διαμένουν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, σε δομές ασυνόδευτων ανηλίκων και σε διαμερίσματα, αλλά είναι ανοιχτό και για όλα τα παιδιά της γειτονιάς.

Το πρόγραμμα παρέχει ενισχυτική διδασκαλία, με τη μορφή απογευματινών μαθημάτων, με έμφαση στην εκμάθηση ελληνικών και  ξένων γλωσσών, τα μαθηματικά και τη μελέτη του σχολείου, δημιουργώντας  ένα ασφαλές πλαίσιο ένταξης για τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες.

Τα μαθήματα διεξάγονται από το έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό της ΜΕΤΑδρασης καθημερινά, για παιδιά ηλικίας 6-12 στις 16:00-18:00, ενώ για ηλικίες 12-18 στις 18:00-20:00.

Παράλληλα, παρέχονται μαθήματα Φαρσί και Αραβικών για παιδιά και ενήλικες, τα Σαββατοκύριακα, καθώς και ταχύρρυθμα μαθήματα Ελληνικών, Αγγλικών, Γερμανικών και Υπολογιστών για εφήβους από 16 έως 18 ετών.

Εγγραφές πραγματοποιούνται στα γραφεία της ΜΕΤΑδρασης (25ης Μαρτίου 7, Ταύρος, 1ος όροφος, στάση ΗΣΑΠ «Καλλιθέα»), Δευτέρα με Παρασκευή, 10:00-20:00.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 214 1008 700
Email: education@metadrasi.org

Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων υλοποιείται με αποκλειστικό χρηματοδότη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η δράση «Step2School – Ενισχυτική διδασκαλία» πραγματοποιείται με την πολύτιμη στήριξη και χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

SHARING IS CARING