fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - metadrasi conrad prize s

ΜΕΤΑδραση: Μία μεγάλη στιγμή

metadrasi_conrad_prize_2

Το βραβείο του Ιδρύματος Conrad N. Hilton είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο που απονέμεται ετησίως σε αναγνώριση ανθρωπιστικής δράσης. Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα το γεγονός ότι η ΜΕΤΑδραση, μία ελληνική Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών, επιλέχθηκε φέτος για τη σημαντική αυτή διάκριση, μετά από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης οργανώσεων από όλον τον κόσμο!

Η βράβευση αυτή, έρχεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή και αναδεικνύει το φλέγον ζήτημα των προσφυγικών ροών, το οποίο δεν είναι Ελληνικό ή Ευρωπαϊκό, αλλά παγκόσμιο. Παράλληλα, όμως, αποδεικνύει τι μπορούμε να καταφέρουμε στην Ελλάδα, όταν λειτουργούμε ομαδικά, με αφοσίωση και οργάνωση, επιμένουμε με πάθος και τολμούμε να καινοτομήσουμε.

Η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του φετινού Ανθρωπιστικού Συμπόσιου του Ιδρύματος Conrad N. Hilton, που θα λάβει χώρα στο Beverly Hilton του Λος Άντζελες, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, στις 14:30 τοπική ώρα και μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε ζωντανή σύνδεση εδώ:
https://www.hiltonfoundation.org/prize-live
(στην Ελλάδα: Σάββατο 19 Οκτωβρίου, 00:30)

Παρακολουθήστε το live stream
και μοιραστείτε μαζί μας τη μεγάλη αυτή στιγμή!

Περισσότερες πληροφορίες:

Το θέμα του φετινού συμποσίου είναι «The Future of Humanitarian Action: Seeking Higher Ground». Το ολοήμερο συνέδριο θα συγκεντρώσει κορυφαίους στοχαστές και ανθρωπιστές από όλο τον κόσμο για να διερευνήσουν ζητήματα και δυνατότητες που προκύπτουν στο πλαίσιο των πιο πιεστικών ανθρωπιστικών κρίσεων του σήμερα και του αύριο. Μεταξύ των ομιλητών, συμπεριλαμβάνονται: η Chimamanda Ngozi Adichie, συγγραφέας των «Americana», «Half of a Yellow Sun» και «Purple Hibiscus», η Christiana Figueres, ιδρυτικό μέλος του Global Optimism και πρώην Εκτελεστική Γραμματέας της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Κλίμα (2010-2016), η Αδελφή Joan Chittister, Αμερικανίδα Μοναχή του Τάγματος των Βενεδικτίνων, θεολόγος και συγγραφέας του «The Time Is Now», η Patrisse Cullors, συν-ιδρύτρια του Black Lives Matter Global Network, ο βραβευμένος με Pulitzer φωτογράφος των New York Times, Tyler Hicks και πολλοί άλλοι.

Δήλωση από τον Peter Laugharn, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Conrad N. Hilton Foundation:
«Η ΜΕΤΑδραση αποτελεί ένα εξέχον παράδειγμα ευέλικτης οργάνωσης που πρωτοπορεί σε τομείς όπου η παροχή βασικών υπηρεσιών είναι ελλιπής. Το έργο της αποδεικνύει τι μπορεί να συμβεί όταν αφοσιωμένοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πάρουν ρίσκα και να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις σε περίπλοκα προβλήματα».

Δήλωση από τον Χρήστο Στυλιανίδη, Ευρωπαίο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων: 
«…επειδή ξέρω ότι για να δοθεί αυτό το βραβείο γίνεται πολύ μεγάλη αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα […] για να φτάσει αυτό το βραβείο στην Ελλάδα και στη ΜΕΤΑδραση σημαίνει ότι οι αξιολογητές είδαν και την πρακτικότητα και την αποτελεσματικότητα αλλά και την ψυχή αυτού του προγράμματος».

Δήλωση από τη Λώρα Παππά, Ιδρύτρια και Πρόεδρο της ΜΕΤΑδρασης:
«Χαίρομαι γιατί αναγνωρίστηκε η ψυχή της ομάδας μας, για την οποία είμαι ιδιαίτερα περήφανη! Αυτό το βραβείο το μοιραζόμαστε με κάθε Έλληνα και κάθε Έλληνας πρέπει να είναι περήφανος που μια ομάδα ελληνική απέδειξε ότι αξιοκρατία μπορεί να υπάρξει, ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, βρίσκοντας καινοτόμες λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα».

*Photo and video courtesy of the Conrad N. Hilton Foundation

Sharing is caring