fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - METAdrasi Drosidou

Η Ολυμπιονίκης Μόρφω Δροσίδου στο “Together in Sport – Together in Taekwondo”

Metadrasi - METAdrasi Drosidou

Μία σπουδαία προσωπικότητα του ελληνικού αθλητισμού τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση Together in Sport – Together in Taekwondo που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και στο πλαίσιο των δράσεων του Refugee Week Greece. Η Μόρφω Δροσίδου, πρώτη Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης, πρωταθλήτρια του Taekwondo, παρακολούθησε από κοντά τις επιδείξεις των νεαρών αθλητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Taekwondo και τα παιδιά πρόσφυγες που πραγματοποίησαν τα πρώτα τους βήματα σε αυτό το ξεχωριστό άθλημα.

Οι στιγμές ήταν συγκινητικές!

«Όταν πρωτομπήκα στο στάδιο, το 1992, αμέσως μετά την επιστροφή των Ολυμπιονικών από την Βαρκελώνη, ένοιωσα ρίγη συγκίνησης. Το ίδιο ένοιωσα και σήμερα, βλέποντας τους εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριές μας, να παίρνουν θέση στο Καλλιμάρμαρο για μια επίδειξη, χωρίς προηγούμενο. Είμαι ευτυχής που έζησα μια τέτοια στιγμή. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό για τη συγκεκριμένη δράση. Το ελληνικό Ολυμπιακό Ταεκβοντό, μέρα με τη μέρα, ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά. Και αυτό είναι το ζητούμενο για όλους όσοι βρίσκονται κοντά στο άθλημα. Παράλληλα , θα ήθελα να συγχαρώ τη ΜΕΤΑδραση και τους ανθρώπους της για το εξαίρετο έργο που επιτελούν. Η υποδοχή και ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους και η δράση της συγκεκριμένης Οργάνωσης δείχνει ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα. Συγχαρητήρια σε όλους και εύχομαι παρόμοιες δράσεις και στο μέλλον», δήλωσε η Μόρφω Δροσίδου.


Το «Together in Sport-Phase II» υλοποιείται από τη ΜΕΤΑδραση (συντονιστής έργου), την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Γερμανική Ολυμπιακή Αθλητική Συνομοσπονδία (DOSB), με τη συγχρηματοδότηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας (BAMF) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ – AMIF).

Sharing is caring