fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - IMG 9654

Together in sport – Οι δράσεις του Οκτωβρίου 2021

Metadrasi - IMG 1132

Καβάλα
Κοινή προπόνηση με τοπική ομάδα βόλεϊ – 22/10

Μια μεγάλη «αγκαλιά» δημιούργησαν οι αθλήτριες και η προπονήτρια της ομάδας βόλεϊ του ΑΟ Καβάλας, για να υποδεχθούν στο κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» 15 συνομήλικα κορίτσια 9-12 ετών,  από τη Δομή Φιλοξενίας Καβάλας. Σε χρόνο αστραπή η όποια αμηχανία ξεπεράστηκε και όλα τα κορίτσια απόλαυσαν μια προπόνηση που θα τους μείνει αξέχαστη.

Στο τέλος, ακολούθησαν πολλές φωτογραφίες και αναμνηστικά μπλουζάκια του Together in Sport. Τα κορίτσια του συλλόγου δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους και με επιμονή ρωτούσαν τις καινούργιες φίλες τους: «Θα ξαναέρθετε στην επόμενη προπόνηση;»


Metadrasi - METAdrasi Ioannina lake 1

Ιωάννινα
Ο γύρος της λίμνης με ηλεκτρικά ποδήλατα – 16/10

Μία ξεχωριστή αθλητική δραστηριότητα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν 14 ασυνόδευτοι ανήλικοι στα Ιωάννινα: πραγματοποίησαν τον γύρο της λίμνης με ηλεκτρικά ποδήλατα!

Από νωρίς το πρωί, τα παιδιά ήταν έτοιμα και γεμάτα ανυπομονησία! Αφού παρακολούθησαν με προσοχή την ενημέρωση από τους ειδικούς που είχαν φροντίσει για όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, η ποδηλατοβόλτα ξεκίνησε. Σε όλη τη διαδρομή των 30 χιλιομέτρων, η καθοδήγηση από τους υπευθύνους υπήρξε εξαιρετική. Μετά τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση και ένα μεγαλύτερο διάλειμμα για να απολαύσουν το πικνίκ τους, τα παιδιά ολοκλήρωσαν την βόλτα με τα ηλεκτρικά ποδήλατα, γεμάτα όμορφες εικόνες από τη λίμνη και ενθουσιασμό γι’ αυτή την πραγματικά ξεχωριστή δραστηριότητα.


Metadrasi - rugby 1

Αθήνα
Παρακολουθώντας αγώνα rugby
 – 10/10

Τέσσερις ασυνόδευτοι ανήλικοι από το πρόγραμμα διαμερισμάτων ημιαυτόνομης διαβίωσης της ΜΕΤΑδρασης, παρακολούθησαν έναν συναρπαστικό αγώνα rugby, ως προσκεκλημένοι της ΑΕΚ. Στο τέλος του αγώνα τους δόθηκαν μπλουζάκια με τα λογότυπα της ομάδας ως αναμνηστικά.Αθήνα
Αθλητικές δραστηριότητες στο ΟΑΚΑ – 26/10

Σε μία ακόμα ξεχωριστή εκδήλωση, oι μαθητές του 2ου Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού και του 1ου ΓΕΛ Βύρωνα, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διάφορα αθλήματα (όπως το βόλεϊ, το ποδόσφαιρο και το κρίκετ) αλλά και δράσεων (όπως ο σύγχρονος χορός και το karaoke).

Με τους προπονητές να τους καθοδηγούν σε κάθε βήμα, τα παιδιά διασκέδασαν και διδάχθηκαν για πολλά Ολυμπιακά αθλήματα. 

Αλλά η μεγαλύτερη επιτυχία της δράσης, ήταν η διαπολιτισμική επικοινωνία και ανταλλαγή. Η αναγνώριση της ισοτιμίας των πολιτισμών και της μεταξύ τους αλληλεπίδρασης, η συνεργασία των ατόμων διαφορετικών εθνικοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, όταν ήρθε η ώρα του μαθήματος χορού, με συγκίνηση είδαμε τις μαθήτριες, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας, να χορεύουν όλες μαζί στους παραδοσιακούς ρυθμούς του Αφγανιστάν, της Αφρικής και της Ελλάδας!


Αθήνα
Ανακαλύπτοντας το Judo
– 30/10

Ανήλικοι από τα προγράμματα διαβίωσης του Home Project και της Μέλισσας, έλαβαν μέρος στην εκδήλωση judo που πραγματοποιήθηκε στη σχολή πολεμικών τεχνών AIKIDO. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τα παιδιά στην αρχή παρακολούθησαν επίδειξη από τους δασκάλους και τους μαθητές της σχολής, ενώ στη συνέχεια έλαβαν και τα ίδια μέρος σε ασκήσεις, μαθαίνοντας τις βασικές αρχές και τη βασική κινησιολογία του αθλήματος. Στο τέλος δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα και δώρα. 


Η δράση «Τogether in Sport» που ξεκίνησε και συγχρηματοδοτείται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας, υλοποιείται από τη ΜΕΤΑδραση σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), τη Γερμανική Ολυμπιακή Αθλητική Ομοσπονδία και τη συμμετοχή Δήμων σε όλη την Ελλάδα. To πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ-AMIF).

Metadrasi - LOGOS ALL
Sharing is caring