fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Νομική στήριξη

Νομική στήριξη

Εξαιτίας της έλλειψης παροχής νομικής στήριξης σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στα ανατολικά νησιωτικά σημεία της χώρας,  Η ΜΕΤΑδραση έχει αναλάβει, στα πλαίσια του προγράμματος  Mayday: Ευάλωτες ομάδες και διερμηνεία την παροχή δωρεάν νομικής συνδρομής σε όλα τα στάδια της διαδικασίας ασύλου.

Η ΜΕΤΑδραση συνεργάζεται με δύο δικηγόρους μόνιμα εγκατεστημένους στη Λέσβο και τη Σάμο ενώ υπάρχει δυνατότητα αποστολών σε Χίο, Δωδεκάνησα και Κρήτη για την κάλυψη των αντίστοιχων αναγκών.

Οι δικηγόροι στο πλαίσιο του έργου:
α) παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες νομικής στήριξης στους χώρους κράτησης και παραμονής των ατόμων της ομάδας-στόχο (κρατητήρια, χώρους προσωρινής διαμονής)
β) έχουν αναλάβει την ενημέρωση όλων των νεοεισερχομένων σχετικά με το δικαίωμα τους για υποβολή ασύλου, ενημέρωση για την διαδικασία του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ και παρέχουν νομική συνδρομή σε όλα τα στάδια της διαδικασίας ασύλου
γ) παρίστανται στις συνεντεύξεις ασύλου των περιπτώσεων που συνδράμουν οι ίδιοι
δ) υποστηρίζονται όπου χρειάζονται από εκπαιδευμένους διερμηνείς της ΜΕΤΑδρασης

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σχετικό έντυπο της ΜΕΤΑδρασης

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.