ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info@metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Μικρό Λεξικό Βασικής Επικοινωνίας σε 6 γλώσσες

Το μικρό λεξικό βασικής επικοινωνίας είναι ένα εργαλείο για τη διευκόλυνση της καθημερινής επικοινωνίας μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών με άτομα που μιλούν Ελληνικά ή Αγγλικά. Προορίζεται για την ανταλλαγή γενικών πληροφοριών, καθώς και πληροφορίες για θέματα που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης, τα τρόφιμα, την υγεία και την προστασία. Περιλαμβάνονται ειδικά κεφάλαια για τις γυναίκες και τα ασυνόδευτα παιδιά. Για να καθίσταται ικανή η αμφίδρομη αλληλεπίδραση, όλα τα λήμματα έχουν αποδοθεί φωνητικά στα Αραβικά, Φαρσί, Σορανί, Κιρμαντζί, Ουρντού, Γαλλικά και Ελληνικά και είναι διαθέσιμα και στα Αγγλικά.

Τα έξι μικρά λεξικά είναι τυπωμένα σε 15.000 αντίτυπα τσέπης, που θα διανεμηθούν δωρεάν στους δικαιούχους. Φάκελοι με τα ίδια κεφάλαια, με αντίστοιχο περιεχόμενο και αντίστροφη φωνητική απόδοση θα διατεθούν προς τους Υπεύθυνους Διοίκησης σε Κέντρα Φιλοξενίας για πρόσφυγες, τους παρόχους υπηρεσιών και σε άλλους φορείς σε ανοιχτούς χώρους διαμονής σε όλη τη χώρα.

Ηλεκτρονικές εκδόσεις του Mικρού Λεξικού είναι επίσης διαθέσιμες online για λήψη και εκτύπωση σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός. Παρακάτω, μπορείτε να κατεβάσετε το Mini Lexicon σε μορφή PDF.

Για Επωφελούμενους (booklet)

Αραβικά

Σορανί

Φαρσί

Ουρντού

Κιρμαντζί

Γαλλικά

Για Παρόχους Υπηρεσιών (A4)

Αραβικά

Σορανί

Φαρσί

Ουρντού

Κιρμαντζί

Γαλλικά

Οδηγίες για Παρόχους Υπηρεσιών

• Το λεξικό για τους Υπεύθυνους Διοίκησης σε Κέντρα Φιλοξενίας για πρόσφυγες και τους παρόχους υπηρεσιών περιέχει λέξεις και φράσεις σε τρεις γλώσσες και / φωνητική απόδοση / στα ελληνικά.

kalimera

• Χρησιμοποιήστε τη / φωνητική απόδοση / για να επικοινωνήσετε με τους δικαιούχους ή δείξτε με το δάχτυλό σας τη λέξη/φράση στη δική τους γλώσσα.

• Συνδυάστε τα κεφάλαια για να ολοκληρώσετε τις φράσεις σε [αγκύλες].

• Αλληλεπιδράστε με τους δικαιούχους που έχουν το μικρό λεξικό. Τα κεφάλαια περιλαμβάνουν ερωτήσεις και απαντήσεις για να καθίσταται ικανή η αμφίδρομη επικοινωνία.

Το Mini Lexicon είναι επίσης διαθέσιμο και σε εφαρμογή:

Το Google Play και το λογότυπο Google Play αποτελούν σήματα της Google LLC

για συσκευές Android στο Google Play

Το iTunes Store αποτελεί σήμα της Apple Inc., καταγεγραμμένο στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες

για συσκευές iOS στο iTunes

Το Μικρό Λεξικό εκδόθηκε από την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Ελλάδας, την ΕΑΔΑΠ και τη ΜΕΤΑδραση, με σχεδίαση από την Ιωάννα Αραβανή. Χρηματοδοτείται από την Ελβετική Υπηρεσία Ανάπτυξης και Συνεργασίας (SDC) και με την υποστήριξη της Ελληνικής Δημοκρατίας.

SHARING IS CARING

Εγγραφείτε στα Μαθήματα Ελληνικών

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής στη διεύθυνση 25ης Μαρτίου 7, στον 1ο όροφο, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 12.00-16.00.