fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - 17192483 1988880107920037 5679878039267792102 o

Φιλοξενία Μονογονεϊκών Οικογενειών

Η τεράστια ανάγκη για προστασία και στήριξη στην ένταξη προς ευάλωτες περιπτώσεις προσφύγων και αιτούντων άσυλο, οδήγησε τη ΜΕΤΑδραση στο ξεκίνημα μιας νέας δράσης, που αφορά σε μονογονεϊκές οικογένειες.

Με γνώμονα την αντίληψη ότι πρέπει να γίνεται σωστή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αναστήλωση και την επαναλειτουργία των εκατοντάδων εγκαταλελειμμένων κτιρίων του δημοσίου, η ΜΕΤΑδραση δημιούργησε σε πρώτη φάση έναν φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, ενοικιάζοντας ένα ανεκμετάλλευτο για καιρό διαμέρισμα του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (του Υπουργείου Εργασίας), για το οποίο αναλάβαμε όλα τα έξοδα επιδιόρθωσης, συντήρησης και εξοπλισμού. Παρέχεται η δυνατότητα για φιλοξενία έως 8 ατόμων, ενώ υπάρχει πρόθεση για επέκταση της δράσης με τη δημιουργία χώρων για τη φιλοξενία και άλλων ευάλωτων ομάδων.

Καθώς η ΜΕΤΑδραση δεν συμμετέχει στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα για στέγαση προσφύγων και αιτούντων άσυλο, η δράση αυτή ξεκίνησε να υλοποιείται με ίδιους πόρους, ενώ από τον Απρίλιο του 2017 έχει την πολύτιμη στήριξη του Association for Aid Relief Japan (AAR 3) στην κάλυψη μέρους των εξόδων. Οι επωφελούμενοι φιλοξενούνται κατόπιν παραπομπής από το ΕΚΚΑ.

Στο χώρο αυτό, έχουν βρει ως τώρα καταφύγιο πέντε μητέρες με τα δεκατέσσερα παιδιά τους.

Καθώς διεθνείς οργανισμοί και άλλες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών άρχισαν να δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο αναλαμβάνοντας να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες, η ΜΕΤΑδραση αποφάσισε να αναστείλει αυτή τη δράση από τον Απρίλιο του 2018.