fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - Together in Sport Nestos 1

Together in Sport – Ιούλιος-Αύγουστος 2022

ΑΘΗΝΑ

Στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας

12 παιδιά από το κέντρο εκπαίδευσης της ΜΕΤΑδρασης καθώς και από δομή της Συνύπαρξις, περιηγήθηκαν στο μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Τα παιδιά, έμαθαν για την ιστορία των φυτών και των ζώων, είχαν την ευκαιρία να δουν την έκθεση για τους σεισμούς και τέλος, με τη βοήθεια των συνοδών τους και των ξεναγών του μουσείου περιηγήθηκαν στην καινούργια διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή.


Metadrasi - Together in Sport Eugenidion 1

Μαθαίνοντας την «Ιστορία της Γης»

64 παιδιά από το καμπ προσφύγων της Ελευσίνας, τη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων της Συνύπαρξις και του κέντρου εκπαίδευσης της ΜΕΤΑδρασης, παρακολούθησαν την ψηφιακή παράσταση θόλου «Η Ιστορία της Γης» στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. Πώς γεννήθηκε η Γη; Πώς δημιουργήθηκαν οι οροσειρές και οι τάφροι στους ωκεανούς; Πώς προκαλούνται οι σεισμοί και οι ηφαιστειακές εκρήξεις και γιατί σήμερα η Αφροδίτη και ο Άρης είναι τόσο εχθρικοί στη ζωή, σε αντίθεση με τον πλανήτη μας; Αυτά και άλλα πολλά έμαθαν τα παιδιά σε ένα μαγευτικό «ταξίδι» στη γνώση.


Εναέριες διαδρομές του Adventure Park της Μαλακάσας

30 έφηβες και έφηβοι από τη δομή της Μαλακάσας, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις εναέριες διαδρομές του Adventure Park στο δάσος της Μαλακάσας με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών. Τα παιδιά κατάφεραν να «πετάξουν» με ασφάλεια από δέντρο σε δέντρο και φάνηκαν αρκετά τολμηρά και θαρραλέα!
Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και το SolidarityNow.


Η Αθήνα από ψηλά!

Σε συνεργασία με το δήμο Καισαριανής και την Περιπατητική Ομάδα Υμηττού, διοργανώθηκε περιπατητική εκδρομή για τους 80 μαθητές του 2ου Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αθήνας. Τα παιδιά μαζί με τους καθηγητές τους απόλαυσαν τα υπέροχα μονοπάτια ενός από τους πιο σημαντικούς ”πνεύμονες” της Αθήνας.


ΚΑΒΑΛΑ

Θαυμάζοντας τα κέρινα ομοιώματα

Παιδιά από τη δομή της Καβάλας και το Θερινό Σχολείο πραγματοποίησαν μια πολύ ιδιαίτερη επίσκεψη στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της πόλης, όπου πρόσωπο με πρόσωπο με τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της Ελλάδας και του εξωτερικού: τον Αριστοτέλη Ωνάση, τη Μελίνα Μερκούρη, τον Michael Jackson και πολλούς ακόμα… Ο δημιουργός του μουσείου, Θεόδωρος Κοκκινίδης, ξενάγησε τα παιδιά και τους εξήγησε την διαδικασία δημιουργίας των κέρινων ομοιωμάτων. 


Στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων

Τριάντα παιδιά από τη δομή της Καβάλας και το θερινό σχολείο επισκέφθηκαν το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίπππων. Οι μικροί συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν  στον ευρύτερο χώρο του θεάτρου και να ανακαλύψουν κάθε πτυχή του. Περιηγήθηκαν στο μουσείο, ενημερώθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό για τα ευρήματα που υπήρχαν εκεί και επισκέφτηκαν και την φυλακή του Αποστόλου Παύλου. Στο τέλος ακολούθησε πικ-νικ και ένας ανατρεπτικός αγώνας ποδοσφαίρου στον οποίο κυριάρχησαν τα γέλια και οι φωνές!


Στίβος-Βόλεϊ-Μπάσκετ-Ποδόσφαιρο και πολλά χαμόγελα στην κατασκήνωση Νέας Περάμου

Υπό την επίβλεψη γυμναστών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής 216 κορίτσια διδάχτηκαν Στίβο-Βόλεϊ-Μπάσκετ-Ποδόσφαιρο στην κατασκήνωση της Νέας Περάμου. Η δίψα των παιδιών και ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος. Μετά το τέλος τα κορίτσια από την κατασκήνωση ζητούσαν από τα κορίτσια της δομής να μείνουν το βράδυ εκεί! Από την πλευρά τους τα παιδιά της δομής ήταν εντυπωσιασμένα από το μαγικό τοπίο που έβλεπαν από τον λόφο της κατασκήνωσης και δεν ήθελαν να φύγουν.


Όλα τα παιδιά μαζί στα γήπεδα της Καλαμίτσας!

24 παιδιά συμμετείχαν στην αθλητική δράση που πραγματοποιήθηκε μαζί με το θερινό σχολείο στα εξωτερικά γήπεδα της Καλαμίτσας. Τα παιδιά διδάχτηκαν από τους γυμναστές της ΕΟΕ στίβο και μπάσκετ. Πραγματικά τα παιδιά πέρασαν τόσο καλά που στο τέλος οι μαθητές τού θερινού σχολείου ρωτούσαν τα παιδιά του καμπ να μην φύγουν!


Rafting, τοξοβολία, αναρρίχηση και Ζip Line στις όχθες του Νέστου!

Στα πιο συναρπαστικά σπορ επιδόθηκαν 41 παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ» και δομών φιλοξενίας της Καβάλας, στις όχθες του ποταμού Νέστου! Rafting, τοξοβολία, αναρρίχηση και Ζip Line ανέβασαν την αδρεναλίνη. Η εμπειρία όλων ήταν πρωτόγνωρη και τα χαμόγελα είχαν την τιμητική τους. Ο ενθουσιασμός τεράστιος!


ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Επίσκεψη στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων

Το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων θαύμασαν 40 παιδιά σε μια ξεχωριστή επίσκεψη που οργάνωσε η ΜΕΤΑδραση σε συνεργασία με τα Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ανατολής και Παμβώτιδας και με την υποστήριξη του ΚΥΤ Αγίας Ελένης. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκθέματα, αλλά και τον χώρο του μουσείο ο οποίος είναι εντυπωσιακός καθώς βρίσκεται εντός των τειχών του κάστρου!


Metadrasi - Ioannina wrestling

Ολοκλήρωση των προπονήσεων πάλης

Τις τελευταίες προπονήσεις τους στην πάλη πραγματοποίησαν στις αρχές Αυγούστου παιδιά από τις δομές φιλοξενίας των Ιωαννίνων. Οι προπονήσεις έγιναν σε κλίμα αποχαιρετισμού και τα παιδιά έκλεισαν τη δράση με την αισιοδοξία να συνεχίσει πάλι! Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με ένα αποχαιρετιστήριο χορό από τα παιδιά.


Επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης”

25 παιδιά από δομές φιλοξενίας της πόλης, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης” το οποίο βρίσκεται στο χωριό Ελληνικό του νομού Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα ορεινό γραφικό χωριό με ιδιαίτερη θέα, ειδικά από το σχολείο του χωριού, στο κτήριο του οποίου στεγάζεται πλέον το μουσείο. Αυτό, σε συνδυασμό με την υποδοχή του ίδιου του κ. Παπαγιάννη, ήγειραν το ενδιαφέρον των παιδιών, τα οποία πολύ σύντομα συγκεντρώθηκαν κοντά του. Ο κ. Παπαγιάννης παρουσίασε στα παιδιά τα έργα του, εξηγώντας ταυτόχρονα τις καλλιτεχνικές και οικολογικές του ανησυχίες. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη δομή Άγιος Αθανάσιος και τη δομή ICSD.

Sharing is caring