fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - Together in Sport Ippikos Omilos 2

Together in Sport – Μάιος-Ιούνιος 2022

Metadrasi - Together in Sport Olympic Museum

ΑΘΗΝΑ

Επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο

Ακόμα μία επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο πραγματοποιήθηκε, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή μαθητών του 1oυ Γυμνασίου Κορωπίου. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τα εκθέματα του Μουσείου, έβγαλαν δεκάδες φωτογραφίες, ρώτησαν να μάθουν λεπτομέρειες και τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα αθλήματα.


Αθλητικές δραστηριότητες στο ΟΑΚΑ

Το ΟΑΚΑ γέμισε χαρούμενες φωνές παιδιών που συμμετείχαν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Τρέξιμο, ποδόσφαιρο, άλμα εις μήκος, βόλεϊ, αλλά και cheerleading ήταν μερικά από τα αθλήματα στα οποία επιδόθηκαν τα παιδιά, μαζεύοντας μοναδικές εμπειρίες!


Στον Ιππικό Όμιλο

Τις δυνάμεις τους στην ιππασία, την τοξοβολία και το ποδόσφαιρο είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μαθητές του 133ου Δημοτικού Αθηνών στη δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε στην Ιππικό Όμιλο Αθηνών στις αρχές Ιουνίου. Ο ενθουσιασμός ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλος!


Tae Kwon Do στο Χαϊδάρι

Ένα ξεχωριστό μάθημα Tae Kwon Do πραγματοποιήθηκε στον Αθλητικό Σύλλογο Tae Kwon Do Χαϊδαρίου του Αλέξανδρου Γκότση, ο οποίος ήταν εθνικός προπονητής στην Ολυμπιάδα του 2004 στην Αθήνα. Στο μάθημα συμμετείχαν παιδιά από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σχιστού, την Ακαδημία Tae kwon Do Ολυμπιακός ΣΦΠ  και τον Αθλητικό Σύλλογο Tae Kwon Do Χαϊδαρίου. Η χαρά και ο ενθουσιασμός των παιδιών φάνηκε από την πρώτη στιγμή στο πρόσωπά τους και το μάθημα τους έμεινε αξέχαστο!


ΚΑΒΑΛΑ

Αθλητική δραστηριότητα μπάσκετ

150 παιδιά από αθλητικούς συλλόγους και σχολεία της πόλης, μαζί με παιδιά από τη Δομή Προσφύγων Καβάλας, ηλικίας 8-12 ετών, συμμετείχαν στη δράση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουνίου, στο Δημοτικό Στάδιο «Αλεξάνδρα Δημόγλου». Στο τέλος της δράσης, σε κάθε παιδί απονεμήθηκε αναμνηστικό μετάλλιο και μάλιστα από τα χέρια του διεθνή παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή Σοφοκλή Σχορτσανίτη!


Το «Together in Sport» στη Δράμα!

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, 15 Μαΐου, 44 παιδιά από τους καταυλισμούς προσφύγων της Καβάλας και της Δράμας, συναντήθηκαν για να παίξουν handball με 45 Ελληνόπουλα του συλλόγου «BIANCO MONTE ΔΡΑΜΑ 1986» στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Κραχτίδης». Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος: στο τέλος της προπόνησης, στήθηκε αυθόρμητα μία γιορτή που κανείς δεν ήθελε να τελειώσει!


Με αφορμή την Ημέρα του Πρόσφυγα

Στη Δράμα, περισσότερα από 200 παιδιά μαζεύτηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου πραγματοποιήθηκα η δράση «Μαθαίνουμε και παίζουμε Handball», σε συνεργασία με τον αθλητικό Σύλλογο BIANCO MONTE DRAMA 1986 και τον Δήμος Δράμας. Οι μικροί μας φίλοι, πρόσφυγες και παιδιά της τοπικής κοινωνίας, γνώρισαν το άθλημα του Handball, ενώ τη δράση τίμησε με την παρουσία του ο διεθνής παίκτης Handball και μέλος της Εθνικής Ομάδας, Πέτρος Μπουκοβίνας.


ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Αθλητικές διοργανώσεις του «Together in Sport» με αφορμή την ημέρα του πρόσφυγα

Η δράση «Ας γυμναστούμε στο πάρκο», πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο που κατασκευάστηκε και παραδόθηκε στον Δήμο Ιωαννιτών από τη ΜΕΤΑδραση στο πλαίσιο του προγράμματος. Έμπειροι γυμναστές, μαζί με την Ολυμπιονίκη Ειρήνη Αϊνδιλή (Χάλκινο μετάλλιο στη ρυθμική γυμναστική – Σύδνεϋ 2000) έδειξαν σε συνολικά 116 παιδιά, Ελληνόπουλα αλλά και παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς, πώς να γυμνάζονται στα όργανα του πάρκου.


Αθλητική δραστηριότητα ποδοσφαίρου

100 παιδιά έλαβαν μέρος στην αθλητική δραστηριότητα ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο “ΠΑΣ Θύελλα Κατσικάς”, το Σάββατο 21 Μαΐου. Τα παιδιά των τοπικών κοινωνιών, που προέρχονταν από πέντε αθλητικούς συλλόγους, αλλά και από τις Δομές Φιλοξενίας Κατσικά Ιωαννίνων και Φιλλιπιάδας Πρεβέζης, ενθουσιάστηκαν με το τουρνουά: έπαιξαν φιλικούς αγώνες, έκαναν παρέα, γέλασαν, εκτονώθηκαν. Στο τέλος, τους απονεμήθηκαν μετάλλια και μία τσάντα με αναμνηστικά δώρα, ώστε να θυμούνται για καιρό αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

Sharing is caring