fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Απονομή του βραβείου «Βορρά-Νότου» του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2015

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πορτογαλικού Κοινοβουλίου, η συνιδρύτρια και Πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης Λώρα Παππά παρέλαβε το βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, Marcelo Rebelo de Sousa.

«Αυτό το Βραβείο Βορρά-Νότου του Συμβουλίου της Ευρώπης αφιερώνεται στους χιλιάδες Έλληνες, Ευρωπαίους και πολίτες του κόσμου, ανώνυμους, οι οποίοι έθεσαν τον εαυτό τους στη θέση του Άλλου. Αυτού του Άλλου που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εστία του για να σώσει τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του από τις συγκρούσεις, τις διώξεις, την πείνα ή τη φτώχεια.», δήλωσε μεταξύ άλλων, η κα Παππά, και ολοκλήρωσε την ευχαριστήρια ομιλία της με τα παρακάτω λόγια:

«…να υποδεχθούμε, να προστατεύσουμε, να βοηθήσουμε εκείνους που το έχουν ανάγκη, όπως θα θέλαμε κι εμείς να μας υποδέχονταν, να μας προστάτευαν και να μας βοηθούσαν αν βρισκόμασταν στη θέση τους, δεν είναι κανένα μεγάλο κατόρθωμα· είναι μια φυσική και αυθόρμητη κίνηση, μια παρόρμηση της καρδιάς. Αυτός είναι και ο λόγος που πρόθυμα θα έκλεινα με τα λόγια του Αϊνστάιν, ενός διάσημου πρόσφυγα, λέγοντας ότι μόνο μια ζωή προσφοράς στον Άλλο είναι μια ζωή που αξίζει να τη ζεις.»

Είμαστε συγκινημένοι και περήφανοι!

Sharing is caring