ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΜΕΤΑδραση χαιρετίζει την ανταπόκριση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη στο αίτημά της για την εκταμίευση της Γ’ δόσης προκαταβολής για την παροχή υπηρεσιών διερμηνείας στην Υπηρεσία Ασύλου.
Η ΜΕΤΑδραση έχοντας ισχυρό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ευάλωτο πληθυσμό των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο, συνέχισε να προσφέρει αδιάλειπτα τις υπηρεσίες της στην Υπηρεσία Ασύλου παρά την πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής των οφειλομένων, ενώ παράλληλα ενημέρωνε τις αρμόδιες υπηρεσίες εγγράφως και προφορικά από τον Οκτώβριο του 2020 σχετικά με την προαναφερθείσα οικονομική εκκρεμότητα.
Χαιρόμαστε που το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, αναγνωρίζοντας τον νευραλγικό ρόλο που έχει η διερμηνεία στην απρόσκοπτη λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου, κινητοποιήθηκε για την ικανοποίηση του αιτήματός μας. Η ΜΕΤΑδραση έχει ήδη αποστείλει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την εκταμίευση της Γ΄ δόσης προκαταβολής. Ωστόσο, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας θα αποσταλούν από τη ΜΕΤΑδραση, εντός της ημέρας, επιπλέον έγγραφα που ζητήθηκαν για την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, μετά από χθεσινή επικοινωνία. Ελπίζουμε ότι πλέον θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η εκταμίευση και καταβολή των οφειλομένων στη ΜΕΤΑδραση.
Διαβάστε την ανακοίνωση στα γαλλικά, εδώ.