
Μαθήματα υπολογιστών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κατά την καλοκαιρινή περίοδο μαθητές και μαθήτριές μας στη Λέσβο και την Αθήνα, χάρη στην πολύτιμη συνεισφορά των εθελοντών μας.
Στα εκπαιδευτικά κέντρα της ΜΕΤΑδρασης τόσο στη Λέσβο όσο και στην Αθήνα δημιουργήθηκαν Computer Lab όπου ανήλικοι μαθητές και μαθήτριες διδάχτηκαν τις βασικές λειτουργίες επεξεργασίας κειμένων, τη δημιουργία φακέλων, τον τρόπο αποθήκευσης των αρχείων και αναζήτησης αυτών.
Στόχος των μαθημάτων ήταν η εξοικείωση των μαθητών και των μαθητριών με τις νέες τεχνολογίες και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που αυτή προσφέρει. Η πρωτοβουλία αυτή είχε μεγάλη επιτυχία με τους μαθητές και τις μαθήτριες να προσέρχονται με μεγάλο ενθουσιασμό και ζήλο και να δείχνουν μεγάλη ανυπομονησία κάθε φορά για το επόμενο μάθημα!
Τα μαθήματα υλοποιήθηκαν στο Κέντρο μη τυπικής εκπαίδευσης της ΜΕΤΑδρασης στη Λέσβο και την Αθήνα, όπου καθημερινά, παραδίδονται μαθήματα σε ανήλικους μαθητές και μαθήτριες, με την υποστήριξη της UNICEF.
——————
Από τον Σεπτέμβριο του 2021, οι εκπαιδευτικές δράσεις της ΜΕΤΑδρασης για τους ανηλίκους στη Λέσβο εντάσσονται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» μία πρωτοβουλία της UNICEF Greece που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από σειρά εταίρων, μεταξύ των οποίων και η ΜΕΤΑδραση.

