Η τεράστια ανάγκη για προστασία και στήριξη στην ένταξη προς ευάλωτες περιπτώσεις προσφύγων και αιτούντων άσυλο, οδήγησε τη ΜΕΤΑδραση στο ξεκίνημα μιας νέας δράσης, που αφορά σε μονογονεϊκές oικογένειες.
Σε πρώτη φάση, η ΜΕΤΑδραση δημιούργησε έναν φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, ενοικιάζοντας ένα ανεκμετάλλευτο για καιρό διαμέρισμα του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (του Υπουργείου Εργασίας), για το οποίο η ΜΕΤΑδραση ανέλαβε όλα τα έξοδα επιδιόρθωσης, συντήρησης και εξοπλισμού. Παρέχεται η δυνατότητα για φιλοξενία έως 8 ατόμων, ενώ υπάρχει πρόθεση για επέκταση της δράσης με τη δημιουργία χώρων για τη φιλοξενία και άλλων ευάλωτων ομάδων, όπως τα θύματα βασανιστηρίων.
Καθώς η ΜΕΤΑδραση δεν συμμετέχει στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα για στέγαση προσφύγων και αιτούντων άσυλο, αλλά υλοποιεί τη δράση με ιδίους πόρους, οι επωφελούμενοι φιλοξενούνται κατόπιν παραπομπής από το ΕΚΚΑ.
Στη ΜΕΤΑδραση υποστηρίζουμε τη σημασία του να αξιοποιούνται τα άδεια κτίρια του δημοσίου, παρά να ξοδεύονται πόροι σε camps ή safe zones.
Ήδη, στο χώρο αυτό, έχει βρει καταφύγιο μια μητέρα από τη Συρία με τα δύο παιδιά της. Οι τρεις τους, μας επισκέφθηκαν στο γραφείο και χαρήκαμε πολύ που τους είδαμε να χαμογελούν!
