fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - A warm thank you with colors 2

Ένα θερμό ευχαριστώ με χρώματα!

Ένα σχολείο στα Πετράλωνα φιλοξένησε τις εκπαιδευτικές δράσεις της ΜΕΤΑδρασης «Step2School» που ξεκίνησαν τον Ιούνιο 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων και συνεχίζονται, με επίκεντρο πάντα τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και με ανοιχτή πρόσκληση για τα παιδιά της γειτονιάς.

Μέσω της δράσης της ΜΕΤΑδρασης, το σχολείο αυτό έγινε χώρος εκπαίδευσης, ανάπτυξης γνώσεων και δεξιοτήτων και κοινωνικοποίησης για περισσότερα από 350 παιδιά από 15 χώρες του κόσμου.

Θέλοντας να ευχαριστήσουμε για την ζεστή φιλοξενία, ετοιμάσαμε μια ευχάριστη έκπληξη για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου: κατά τη διάρκεια δύο σαββατοκύριακων, το σχολείο φρεσκαρίστηκε, ανανεώθηκε, ζωντάνεψε με χαρούμενα χρώματα!

Εθελοντές και μέλη της ομάδας της ΜΕΤΑδρασης έβαψαν χώρους του σχολείου με κέφι και φροντίδα! Τους ευχαριστούμε θερμά!

«Είναι μεγάλη η χαρά που αποκομίζεις όταν σου δίνεται η δυνατότητα να συνεισφέρεις σε ένα τόσο σημαντικό έργο: να ομορφύνεις το περιβάλλον στο οποίο ζουν καθημερινά δεκάδες παιδιά. Γίνεται ακόμα πιο σημαντικό, όταν βιώνεις την εμπειρία μιας συλλογικής προσπάθειας», μας λέει η Ελένη, μέλος της ομάδας της ΜΕΤΑδρασης.

Η δράση «Βήμα στο Σχολείο/Step2School» ξεκίνησε τον Ιούνιο 2017 στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων, το οποίο υλοποιείται με αποκλειστικό χρηματοδότη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Από τα τέλη Ιουλίου 2017, η δράση συνεχίζεται με υποστήριξη από τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων και την UNICEF και χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

UNICEF UNICEF Greece Ανοιχτά Σχολεία Δήμος Αθηναίων Stavros Niarchos Foundation #refugees #education #LearnGreek #CityofAthens #ThisisAthens #volunteers

Sharing is caring