fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - Υπνωτήριο

Επίσκεψη του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέφρυ Πάιατ στο Υπνωτήριο της ΜΕΤΑδρασης

Metadrasi - Υπνωτήριο

Εχθές η ΜΕΤΑδραση είχε την τιμή να υποδεχθεί στο Υπνωτήριο για τα ασυνόδευτα παιδιά της Αθήνας τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέφρυ Πάιατ, συνοδευόμενο από την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη και την εκπρόσωπο του Δήμου Αθηναίων, Μελίνα Δασκαλάκη, εντεταλμένη σύμβουλος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων.

Η Πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης ευχαρίστησε τον κ. Πάιατ για την υποστήριξη της Πρεσβείας για τις εργασίες επέκτασης του Υπνωτηρίου και τον Δήμο Αθηναίων για την παροχή υπηρεσιών σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης. Ενημέρωσε για την καθημερινότητα των παιδιών, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα ελληνικών, συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες και υποστηρίζονται για τα θέματα τους από το εξειδικευμένο προσωπικό που απασχολείται στο Κέντρο Ημέρας και συνεπώς υποστηρίζονται όλο το εικοσιτετράωρο. Εξέφρασε την ανησυχία της για την αυξανόμενη τοποθέτηση των άστεγων ασυνόδευτων ανηλίκων στους καταυλισμούς αντί του Υπνωτηρίου που αποτελεί ένα καθ’ όλα ασφαλές και κατάλληλο μέρος για τα παιδιά και το οποίο δεν επιβαρύνει καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ούτε και τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό για όλα όσα κάνετε εδώ στη ΜΕΤΑδραση και για όλα όσα αντιπροσωπεύετε» ανέφερε ο κ. Πάιατ, ενώ η κ. Βούλτεψη χαρακτήρισε το υπνωτήριο «εξαιρετικό» και δεσμεύτηκε ότι όποιες δυσκολίες υφίστανται θα αντιμετωπιστούν άμεσα.

Διαβάστε περισσότερα για την επίσκεψη στο δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εδώ.


Το Υπνωτήριο για τα άστεγα παιδιά της πόλης δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2021. Η χωρητικότητά του αυτή τη στιγμή είναι για 60 παιδιά και χάρη στη στήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας προχωρούν οι εργασίες για την επέκτασή του και με τη χωρητικότητα να φτάνει στα 100 παιδιά.

Sharing is caring