fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - MicrosoftTeams image 22

Η ΜΕΤΑδραση στη μεγαλύτερη εκδήλωση εύρεσης εργασίας στη Λέσβο

Metadrasi - MicrosoftTeams image 22

Περισσότεροι από 450 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο συμμετείχαν στο Job Fair που διοργανώθηκε στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΕΔ) Λέσβου στις 27 και 28 Φεβρουαρίου. Η ΜΕΤΑδραση υποστήριξε την εκδήλωση εύρεσης εργασίας, την πρώτη αυτής της χρονιάς, με υπηρεσίες διερμηνείας και επαγγελματικής συμβουλευτικής που παρέχει στους αιτούντες άσυλο που αναζητούν εργασία.

Στο διήμερο Job Fair, οι περί τους 30 εργοδότες από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά, συζήτησαν με τους υποψήφιους εργαζομένους για τις πιθανές ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, ο κατασκευαστικός κλάδος, η γεωργία, η τεχνολογία και η διερμηνεία. Μετά την πρώτη αυτή επαφή, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θα συνεχίσουν τις συνεντεύξεις και τις επαφές με τους υποψήφιους εργοδότες τους.

«Στη ΜΕΤΑδραση αιτήματα από εργοδότες από όλη την Ελλάδα και από όλους τους κλάδους έρχονται βροχή γιατί είναι τεράστιο το πρόβλημα να βρουν ανθρώπους να εργαστούν» δήλωσε η Λώρα Παππά, Πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης, δίνοντας έμφαση στη σπουδαιότητα της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας από τους διαμένοντες στις δομές, προκειμένου να διευκολυνθούν για να βρουν δουλειά και να αυτονομηθούν.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, μέσω του προγράμματος HELIOS που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Sharing is caring