fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - 3

Και το σαλόνι μας στη δομή «μεταμορφώθηκε» σε σκηνή θεάτρου! Ο τίτλος του έργου: «Τα 4 κεριά»

Την αυτοσχέδια παράσταση του έργου «Τα 4 κεριά» αποφάσισε να παρουσιάσει μια ομάδα ασυνόδευτων παιδιών στη Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας Χίου, με χρέη «σκηνοθέτριας» να αναλαμβάνει η ταλαντούχα φροντίστρια της δομής.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν με ασκήσεις αναπνοής και ορθοφωνίας και συνεχίστηκαν με ασκήσεις έκφρασης και απόδοσης συναισθημάτων. Όταν έφτασε η ώρα της διανομής των ρόλων που με τόση ανυπομονησία περίμεναν τα παιδιά, ξέσπασαν σε επιφωνήματα και γέλια αλλά είχαν και ένα μικρό άγχος για το αν θα μπορέσουν να αποδώσουν σωστά τα ανάλογα συναισθήματα και αν θα ήταν αντάξιοι της επιλογής της «σκηνοθέτριας».

Οι πρόβες πραγματοποιήθηκαν σε εντατικούς ρυθμούς και υπό το φως των κεριών για να βοηθηθούν οι μικροί μας πρωταγωνιστές να αποδώσουν την ατμόσφαιρα του έργου, αλλά και να παρουσιάσουν μία παράσταση «υψηλού επιπέδου» στο ακροατήριο, τους ανθρώπους που καθημερινά είναι δίπλα τους και τους φροντίζουν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της δομής.

Και η αυλαία σηκώθηκε!
«Μέσα σε μια σκοτεινή, αλλά πολύ ήσυχη σπηλιά τρεμοπαίζουν τέσσερις φλόγες. Η ειρήνη, η πίστη, η αγάπη και η ελπίδα. Ένα μικρό παιδί μπαίνει μέσα τρομαγμένο και βλέπει μία-μία τις φλόγες να σβήνουν γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν τις χρειάζονται πια. Απελπισμένο, τρέχει στην τελευταία φλόγα (την ελπίδα) και της ζητάει βοήθεια. Η ελπίδα το αγκαλιάζει, το γεμίζει ζεστασιά και μαζί βοηθούν την ειρήνη, την πίστη και την αγάπη να αναζωπυρωθούν».

Αυτή η δραματοποιημένη αλληγορία, μας βοήθησε τόσο να εξηγήσουμε στα παιδιά, όσο και να συνειδητοποιήσουμε και εμείς οι ίδιοι, ότι όσες δυσκολίες και αν εμφανιστούν στη ζωή μας δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα, που μας βοηθάει να ξεπερνάμε κάθε άσχημη κατάσταση και να προχωράμε πιο δυνατοί στη ζωή.

Από τον Ιούνιο του 2020, η Μεταβατική Δομή Φιλοξενία Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) για την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Άσυλο και Μετανάστευση».

Funded by EEA and Norway Grants
Fund operated by ΣΟΛ Crowe and HumanRights360

Sharing is caring