fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - Εθνική Πινακοθήκη Αυγ23 2 1

Καλοκαιρινή βόλτα στην Εθνική Πινακοθήκη

Metadrasi - Εθνική Πινακοθήκη Αυγ23 2 1

Μια ξεχωριστή επίσκεψη πραγματοποίησαν μαθήτριες και μαθητές του προγράμματος HELIOS στο νέο κτηριακό συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, απολαμβάνοντας ένα εικαστικό ταξίδι στην ιστορία της νεοελληνικής τέχνης.

Η ξενάγηση στα έργα της μεταβυζαντινής περιόδου, της Κρητικής και Επτανησιακής Σχολής, του ελληνικού μοντερνισμού αλλά και της δυτικοευρωπαϊκής ζωγραφικής που φιλοξενούνται στην Εθνική Πινακοθήκη, συνοδεύτηκε από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από την ιστορία της ελληνικής τέχνης, προσφέροντας στους μαθητές και τις μαθήτριες την ευκαιρία να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με τις εικαστικές τέχνες στη χώρα τους.

Η ΜΕΤΑδραση αποτελεί βασικό εταίρο του IOM Greece για την υλοποίηση του προγράμματος HELIOS στην Αθήνα. Το HELIOS Project είναι το πρώτο πανελλαδικό πρόγραμμα ένταξης, από το 2019, με στόχο τη στήριξη των προσφύγων και άλλων δικαιούχων διεθνούς και προσωρινής προστασίας κατά την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία. Το πρόγραμμα από την 1η Ιανουαρίου 2022 χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου.

Sharing is caring