fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - 20231222 131326

Μαθητές και μαθήτριές μας υποδέχονται την καινούρια χρονιά

Metadrasi - 20231222 131326

Tην έλευση του νέου έτους γιόρτασαν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας.

Παραμονές της νέας χρονιάς οι νέοι και οι νέες στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου έκοψαν τις παραδοσιακές βασιλόπιτες και τραγούδησαν συνοδεία αρμονίου που έπαιξε η Κατερίνα, εκπαιδευτικός της ΜΕΤΑδρασης.  Σε κλίμα ασφάλειας, αγάπης και ζεστασιάς, αποχαιρέτησαν το 2023, στέλνοντας μακριά την θύμηση από τις δυσκολίες που βίωσαν στο ταξίδι τους μέχρι την Ελλάδα.

Για τα έθιμα των Χριστουγέννων, τους εορτασμούς και τα παραδοσιακά εδέσματα των χωρών καταγωγής τους συζήτησαν μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους οι μαθητές και οι μαθήτριες στη Δομή της Ριτσώνας. Υπό τον ήχο των παραδοσιακών καλάντων αντάλλαξαν ευχές και στόλισαν ένα διαφορετικό δέντρο, ένα μικρό κλαδί ελιάς, το σύμβολο της ειρήνης, με μπάλες και κάρτες που έφτιαξαν στην τάξη. Οι ευχές για μία Καλή και Ειρηνική Χρονιά ακούστηκαν σε όλες τις γλώσσες των συμμετεχόντων, εκφράζοντας την κοινή ελπίδα και προσδοκία για το νέο έτος.

Τα μαθήματα ενηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο και τη Ριτσώνα υλοποιούνται με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Sharing is caring