fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - metadrasi girokomeio chios s

Μια αξέχαστη επίσκεψη

Πριν από λίγες ημέρες, τα παιδιά της δομής μας στη Χίο επισκέφτηκαν το γηροκομείο «Ζωρζής Μιχαληνός».

Η Ματίνα, Υπεύθυνη της δομής, διηγείται:
«Είχαμε προτείνει στα παιδιά να επισκεφθούμε όλοι μαζί μια άλλη δομή, στην οποία ζουν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι έχουν επίσης ανάγκη από φροντίδα και παρέα. Τα παιδιά δέχτηκαν και προετοιμάστηκαν με ενθουσιασμό: Μας ζήτησαν βοήθεια για να φτιάξουν κάρτες στα ελληνικά, γαλλικά, φαρσί και αραβικά και με την καθοδήγηση της μαγείρισσας της δομής ετοίμασαν ρυζόγαλο για τους 90 φιλοξενούμενους του γηροκομείου. Η υποδοχή από μέρους τους ήταν εξίσου θερμή! Μας κέρασαν χυμό και σοκολάτα και μας ξενάγησαν στον χώρο τους. Μας έδωσαν την ευχή τους και μας μίλησαν για τη ζωή τους. Την καρδιά μας κέρδισε η κυρία Καίτη, 100 ετών και πολύγλωσση (μιλάει 7 γλώσσες), η οποία μας υποδέχτηκε λέγοντάς μας “I love you”. Η επίσκεψή μας έκλεισε με την υπόσχεση να τους βοηθήσουμε στα μέσα Μαΐου να φυτέψουν πολύχρωμα λουλούδια στον κήπο τους!»

Ευχαριστούμε θερμά τους καινούργιους μας φίλους, καθώς και το Διευθυντή του Γηροκομείου Βαγγέλη Σταμούλη και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτριο Σαρρή.

Η Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο στηρίζεται από την Ελληνική Πρωτοβουλία (THI – The Hellenic Initiative) και το Ίδρυμα Kahane.

Sharing is caring