fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - METAdrasi chios music 3

Οι «εκκολαπτόμενοι» μουσικοί της δομής Χίου

Τα χνάρια μεγάλων μουσικών όπως ο Μπετόβεν και Βιβάλντι αποφάσισαν να ακολουθήσουν τα ασυνόδευτα παιδιά της Μεταβατικής Δομής Φιλοξενίας Χίου, μαγεμένα από τους ήχους του βιολιού, της βιόλας και του τσέλο. Η παρουσίαση μίας μουσικής παράστασης, από τη γερμανική εθελοντική ομάδα Hangarmusik Vial 2021, στάθηκε η αφορμή γνωριμίας των παιδιών μας με ένα άλλο είδος μουσικής, άγνωστο έως σήμερα στα αμύητα αυτιά τους. Η μελωδικότητα των ήχων των οργάνων τα γέμισε με πρωτόγνωρα συναισθήματα ανοίγοντάς τους ταυτόχρονα ένα άλλο παράθυρο στον κόσμο της μουσικής.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για συμμετοχή στα μαθήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δύο τμήματα τα οποία παρακολουθούν δύο φορές την εβδομάδα το καθένα τα μαθήματα. Οι «εκκολαπτόμενοι» μουσικοί μας περιμένουν αγωνιωδώς το κάθε μάθημα που θα τους φέρει πιο κοντά στο να μπορούν να παίζουν σαν τους δασκάλους τους.

Προς το παρόν, εξασκούνται με μεγάλη επιτυχία στην εκμάθηση των εγχόρδων, κρατώντας το ρυθμό σε μία αγαπημένη τους μουσική σύνθεση, το «Für Elise» του Μπετόβεν.

🎶 🎻 🎵 🎼

Από τον Ιούνιο του 2020, η Μεταβατική Δομή Φιλοξενία Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) για την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Άσυλο και Μετανάστευση».

Funded by EEA and Norway Grants
Fund operated by ΣΟΛ Crowe and HumanRights360

Sharing is caring