fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - Metadrasi Ypourgos Chios 1

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων στη Χίο

Metadrasi - Metadrasi Ypourgos Chios 1
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης με την Πρόεδρο της ΜΕΤΑδρασης, Λώρα Παππά

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε εχθές τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κύριο Δημήτρη Καιρίδη που πραγματοποίησε επίσκεψη στη μοναδική δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο νησί της Χίου. Πρόκειται για την πρώτη φορά που Υπουργός επισκέφθηκε τη δομή μας από την αρχή της λειτουργίας της, το 2016.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κύριος Καιρίδης συζήτησε με την Πρόεδρο της ΜΕΤΑδρασης, Λώρα Παππά, καίρια ζητήματα που αφορούν την ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα των ασυνόδευτων παιδιών, αλλά και γενικότερα τα θέματα υποδοχής και ένταξης.

Απλός και προσιτός, ο κύριος Δημήτρης Καιρίδης άνοιξε την αγκαλιά του στα δύο μωρά της δομής και συνομίλησε στα ελληνικά με παιδιά που πηγαίνουν στο δημόσιο σχολείο, μοιράζονται όνειρα με τους καινούργιους τους φίλους, την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο και για τους ανθρώπους του νησιού, συμμετέχουν στις τοπικές δραστηριότητες.

Ο Υπουργός, συζήτησε ακόμα με ένα αγόρι από το Χαλέπι, μαθητή της Β΄ Γυμνασίου, ο οποίος μοιράστηκε μαζί του την προσωπική του ιστορία, όταν στην ηλικία των πέντε ετών αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του για να αποχωριστεί και στη συνέχεια τα δύο του αδέλφια που ζουν σε άλλες χώρες. Μία από τις πολλές ιστορίες που έχουν να διηγηθούν τα ασυνόδευτα παιδιά…

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Καιρίδη για την πρωτοβουλία του να επισκεφτεί τη δομή μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του.


Η Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο, σε συνέχεια της στήριξης από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants), λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2023 με τη στήριξη των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΤΑΜΕΥ), με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Sharing is caring