fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - cards1

Ο 10χρονος ασυνόδευτος ανήλικος από τα Σέρβια βρίσκει καταφύγιο στη δομή φιλοξενίας της ΜΕΤΑδρασης

Metadrasi - cards1

Αίσιο τέλος είχε η Οδύσσεια του 10χρονου ασυνόδευτου παιδιού που βρισκόταν από τις 26 Φεβρουαρίου σε κρατητήριο της αστυνομίας στα Σέρβια  Κοζάνης.

Η ΜΕΤΑδραση, που εν μέσω πανδημίας  συνεχίζει να λειτουργεί και να δέχεται παιδιά στις δομές φιλοξενίας της, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) ανέλαβε να διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά του παιδιού από την Κοζάνη στην Αθήνα και κατόπιν η φιλοξενία του στη Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας που διατηρούμε στην πόλη.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε το Σάββατο 11 Απριλίου σε στενή συνεργασία με το Α.Τ. Σερβίων, το ΕΚΚΑ και την εισαγγελία, προκειμένου να συμπληρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραλαβή και μετακίνηση του παιδιού. Παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχει ορίσει η Πολιτεία, η έμπειρη Συνοδός Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης παρέλαβε το παιδί από τα Σέρβια Κοζάνης την Κυριακή το μεσημέρι. Νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας είχε ήδη εγκατασταθεί στη δομή της ΜΕΤΑδρασης που φιλοξενεί άλλα 14 παιδιά της ίδιας ηλικίας.

Το παιδί ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένο από τη μακρά παραμονή του σε ένα κρατητήριο, αλλά  η Συνοδός της ΜΕΤΑδρασης με τη βοήθεια τηλεφωνικής διερμηνείας, του εξήγησε ότι βρισκόταν εκεί για να το συνοδεύσει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου υπάρχουν και άλλα παιδιά της ηλικίας του.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε η Συνοδός «δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή από το να βλέπεις στα μάτια ενός παιδιού να μετατρέπεται το βλέμμα φόβου και αμφιβολίας σε ένα πλατύ χαμόγελο. Το ζεστό καλωσόρισμα από τα υπόλοιπα παιδιά και η οικογενειακή ατμόσφαιρα της δομής, άλλαξαν τη διάθεσή του και σύντομα χαλάρωσε και άρχισε να συμπεριφέρεται όπως κάθε άλλο παιδί της ηλικίας του».

Sharing is caring