fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - METAdrasi Kids Education1 Feb24

Στα θρανία με τη ΜΕΤΑδραση Κύπρου

Metadrasi - METAdrasi Kids Education1 Feb24

Εδώ και λίγες ημέρες ο Τομέας Εκπαίδευσης ξεκίνησε δράσεις δημιουργικής απασχόλησης ανηλίκων που διαμένουν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα. Μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά άνω των 4 ετών, οι μικροί μαθητές μας κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς την κατάκτηση της ελληνικής γλώσσας και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά, και ήδη συμμετέχουν περισσότερα από 40 παιδιά που με τον αστείρευτο ενθουσιασμό τους, γεμίζουν τις αίθουσες χαμόγελα!

Παράλληλα, τμήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για ενήλικες ξεκίνησαν στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου, με περισσότερες από εξήντα εγγραφές τις δύο πρώτες ημέρες έναρξης του προγράμματος. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά, παράλληλα με την ενίσχυση των δεξιοτήτων των μαθητών, με στόχο την εξοικείωσή τους με την τοπική κοινωνία και τη σταδιακή ένταξη στην αγορά εργασίας.  

Με εξειδικευμένο προσωπικό και με εμπειρία ετών, η ΜΕΤΑδραση δίνει το παρών και στην Κύπρο, όπου ήδη δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες μαθαίνουν μαζί μας ελληνικά.  

Sharing is caring