fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - METAdrasi VoT seminar 1

Ταυτοποίηση & Πιστοποίηση Θυμάτων Βασανιστηρίων: Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο για στελέχη της Υπηρεσίας Ασύλου

Metadrasi - METAdrasi VoT seminar

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο στο πλαίσιο της δράσης «Ελπίδα και Μνήμη: Ταυτοποίηση & Πιστοποίηση Θυμάτων Βασανιστηρίων».

Στην επιμόρφωση που είχε τίτλο «Αναγνώριση και Διαχείριση Υποθέσεων Θυμάτων Βασανιστηρίων» συμμετείχαν ενεργά 70 στελέχη της Υπηρεσίας Ασύλου που έρχονται καθημερινά σε επαφή με ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Η διεπιστημονική ομάδα της ΜΕΤΑδρασης παρουσίασε με διαδραστικό και άμεσο τρόπο ζητήματα που άπτονται του νομικού πλαισίου προστασίας τόσο βάσει του διεθνούς όσο και του εθνικού δικαίου, της ψυχικής υγείας των θυμάτων βασανιστηρίων, της κλινικής τους εικόνας καθώς και των διαδικασιών λήψης κοινωνικού ιστορικού.

Μετά την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, ακολούθησε συζήτηση με την ομάδα να απαντά σε διαδοχικές ερωτήσεις, θέτοντας τις βάσεις για περαιτέρω διερεύνηση και προβληματισμό στο υπό εξέταση πεδίο.

Ευχαριστούμε θερμά το Τμήμα Διαδικασιών & Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Ασύλου για την άρτια συνεργασία και την από κοινού διοργάνωση της εκπαίδευσης.

Sharing is caring