fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - METAdrasi chios shelter beach cleaning 1

Τα παιδιά καθαρίζουν παραλία στη Χίο!

Metadrasi - METAdrasi chios shelter beach cleaning 1

Μία σημαντική δράση καθαρισμού στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου Χίου, πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της δομής μας. Τα ασυνόδευτα παιδιά, εκπρόσωπος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Χίου και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου, αρχικά γνωρίστηκαν μεταξύ τους μέσα από ένα παιχνίδι και στη συνέχεια, με γάντια και σακούλες «ανά χείρας», ξεκίνησαν να καθαρίζουν την ακτή.

Σε όλη τη διάρκεια του καθαρισμού ο εκπρόσωπος του κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ενημέρωνε τα παιδιά για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να διατηρήσουμε τις θάλασσές μας καθαρές, ενώ όταν τα παιδιά συνέλλεξαν όλα αυτά τα σκουπίδια που κάποιοι από εμάς «ξεχνάμε» στις παραλίες, επιδόθηκαν στην τέχνη του land art. Χωρισμένοι σε ομάδες, διάλεξαν τη θεματική τους και με άμμο, πέτρες και ξύλα, δημιούργησαν τα δικά τους έργα τέχνης.

Στο τέλος, καθίσαν όλοι να απολαύσουν την ομορφιά των έργων που δημιουργήσαν στην καθαρή πλέον παραλία…

Από τον Ιούνιο του 2020, η Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) για την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Άσυλο και Μετανάστευση».

Funded by EEA Grants
Fund operated by ΣΟΛ Crowe and HumanRights360

Sharing is caring