fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - METAdrasi shadow theater 2

Τα παιδιά της Δομής της Σάμου, στο θέατρο σκιών!

Τον Καραγκιόζη, τον Χατζηαβάτη, τον Βελιγκέκα και φυσικά το απίστευτο Κολλητήρι είχαν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν από κοντά τα ασυνόδευτα παιδιά της Μεταβατικής Δομής της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο. Μέσα από τις ξεκαρδιστικές ιστορίες του «Καραγκιόζη στη ζούγκλα» και του «Καραγκιόζη με τις άγριες μέλισσες» τα παιδιά γέλασαν, έμαθαν πώς να προσέχουν τις μέλισσες, αλλά και πώς να επιβιώνουν στην άγρια ζούγκλα.

Και μπορεί να μην καταλάβαιναν πολύ καλά τη γλώσσα, όμως τα παιδιά φάνηκαν να θαυμάζουν την τέχνη του θεάτρου σκιών, καθώς ήταν κάτι πρωτόγνωρο γι’ αυτά. Με τις φιγούρες του Καραγκιόζη ανά χείρας και προσπαθώντας να μιμηθούν τις φωνές των ηρώων φωνάζοντας το ένα το άλλο «Μπαμπάκο», τα παιδιά συνέχισαν τη δική τους παράσταση κατά την επιστροφή στο σπίτι.

Από τον Ιούνιο του 2020, η Μεταβατική Δομή Φιλοξενία Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) για την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Άσυλο και Μετανάστευση».

Funded by EEA Grants
Fund operated by ΣΟΛ Crowe and HumanRights360

Sharing is caring