fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - multi ethnic disabled people community with pencils

Τρίτος κύκλος δωρεάν εκπαίδευσης για πρόσφυγες και μετανάστες με προοπτικές απασχόλησης ως προσωπικοί βοηθοί ατόμων με αναπηρία

Με στόχο τη διευκόλυνση πρόσβασης του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού στην αγορά εργασίας, η ΜΕΤΑδραση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ξεκινάει νέο κύκλο εκπαίδευσης και κατάρτισης «Προσωπικών Βοηθών Ατόμων με Αναπηρία».

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε πρόσφυγες, δικαιούχους προσωρινής προστασίας και μετανάστες – ηλικίας 18 και άνω – και τους προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να απασχοληθούν στον τομέα της φροντίδας ατόμων με αναπηρία. Παρέχεται η δυνατότητα υποστήριξης της συγκέντρωσης των προβλεπόμενων δικαιολογητικών για ολοκλήρωση εγγραφής στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με στόχο την εργασιακή τους εξειδίκευση και απασχόληση ως προσωπικοί βοηθοί εντός του πλαισίου της υπηρεσίας «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία» (Ν. 4837/2021) αλλά και γενικότερα στον τομέα της φροντίδας μη εξυπηρετούμενων ατόμων με αναπηρία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση σε πιστοποιημένο φορέα
  • Επιμορφώσεις πρώτων βοηθειών και παιδικής προστασίας
  • Διοικητική υποστήριξη για εγγραφή στη πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας
  • Βοηθητικά μαθήματα ελληνικών για βελτίωση του γλωσσικού επιπέδου

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα:

  • Άδεια διαμονής που να παρέχει δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα
  • Άδεια εργασίας στην Ελλάδα (εφόσον προβλέπεται από το Νόμο η χορήγησή της)
  • Συνεκτιμάται το καλό επίπεδο γνώσης της ελληνικής γλώσσας (A2)

Για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την Αίτηση που θα βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα 30/10/2023
Προσοχή: Οι εγγραφές ενδέχεται να ολοκληρωθούν νωρίτερα σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων.

ℹ️ Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Ελένη Μέτσα στο email: emetsa@metadrasi.org


Το πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης για πρόσφυγες και μετανάστες υλοποιείται από τη ΜΕΤΑδραση με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Metadrasi - multi ethnic disabled people community with pencils

Sharing is caring