fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - metadrasi samos tea 1

Φαντασία, δημιουργικότητα, οικολογία!

Metadrasi - metadrasi samos tea 1

Έναν εναλλακτικό και ευφάνταστο τρόπο βρήκαν τα ασυνόδευτα παιδιά της Δομή μας Ανηλίκων στη Σάμο για να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από τις καθημερινές τους συνήθειες. Μετά από το χαλαρωτικό τσάι της ημέρας, τα παιδιά χρησιμοποίησαν τα φακελάκια του τσαγιού για υπέροχες και, προπάντων, ανακυκλώσιμες κατασκευές.

Επιστρατεύοντας την παιδική τους φαντασία, έφτιαξαν πρωτότυπους σελιδοδείκτες για τα βιβλία τους. Αφού στέγνωσαν τα χρησιμοποιημένα φακελάκια του τσαγιού στο φούρνο και άδειασαν το περιεχόμενό τους, κόλλησαν σε αυτά εικόνες με λουλούδια, πεταλούδες και όμορφα vintage σχέδια. Συνδυάζοντας άλλα υλικά και τεχνοτροπίες, απογείωσαν τη δημιουργικότητά τους κατασκευάζοντας πανέμορφα στολίδια για τσάντες και φακέλους. Τα χρησιμοποιούμενα φύλλα του τσαγιού αργότερα χρησίμευσαν ως λίπασμα για τα λουλούδια της Δομής που φροντίζουν τα παιδιά.

Από τον Ιούνιο του 2020, η Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) για την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Άσυλο και Μετανάστευση».

Funded by EEA Grants
Fund operated by ΣΟΛ Crowe and HumanRights360

Sharing is caring