fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - unaccompanied portugal

Χτίζοντας μια νέα ζωή στην Πορτογαλία

Πέντε ασυνόδευτοι ανήλικοι από το Αφγανιστάν, οι οποίοι ζούσαν στην Ελλάδα, σε δομές φιλοξενίας και καταυλισμούς, μη έχοντας τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ή οικογενειακής επανένωσης με συγγενή σε άλλη χώρα της Ε.Ε., ζουν από τον Απρίλιο στην Πορτογαλία, όπου τους συνόδευσε ομάδα της ΜΕΤΑδρασης.

Οι πρώτοι μήνες της ζωής τους στη νέα χώρα υποδοχής, είχαν πολλά νέα πράγματα αλλά και αρκετές προκλήσεις. Τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο, προσπαθούν να μαθαίνουν κάθε μέρα καλύτερα τη γλώσσα, κάνουν νέους φίλους, επιδίδονται στο αγαπημένο τους άθλημα, το ποδόσφαιρο. Τα μέλη του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης εξακολουθούν να είναι στο πλευρό τους, μέσω skype ή τηλεφώνου. Όλοι τους στέλνουμε θετική ενέργεια!

Αυτή η σημαντική ευκαιρία για μια νέα ζωή, προσφέρθηκε στα πέντε παιδιά μετά από μεγάλες προσπάθειες και συνεργασία της ΜΕΤΑδρασης με φορείς και Οργανώσεις στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα, όπως την Πορτογαλική Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αλληλεγγύης CΝΙS, τα αρμόδια Πορτογαλικά Υπουργεία, την Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου και την Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών. Οικονομική στήριξη προσέφεραν η Ελβετική Οργάνωση No More Walking, με την πρωτοβουλία της Just Cycling και η συλλογική πρωτοβουλία “Never Alone – Building our future with children and youth arriving in Europe” από το European Programme for Integration and Migration (EPIM) και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Οι προσπάθειες συνεχίζονται για να καταφέρουμε να δώσουμε τη δυνατότητα αυτή σε περισσότερα ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Ελλάδα και συχνά διαβιούν σε απαράδεκτες συνθήκες, λόγω έλλειψης θέσεων σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από τα δίκτυα των διακινητών.

Μάθε περισσότερα

nomorewalking-logo5-e1445086354665
Epim

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Ένταξη και τη Μετανάστευση (EPIM), μια καινοτόμο πρωτοβουλία του Δικτύου Ευρωπαϊκών Ιδρυμάτων. 

Sharing is caring