fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - METAdrasi Mother Child space Thessaloniki

Χώρος Μητέρας και Παιδιού: Εδώ οι μητέρες μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τα συναισθήματα, τις ανησυχίες, ακόμα και τους φόβους τους

Metadrasi - METAdrasi Mother Child space Thessaloniki

«Και στη χώρα μου η “αστυνομία ηθών” ελέγχει τις γυναίκες: πού πηγαίνουν, πώς είναι ντυμένες, τι συζητούν και τόσα άλλα… Τώρα πια στην Ελλάδα, έχω το δικαίωμα να κυκλοφορώ χωρίς φόβο. Η οικογένειά μου, η οποία είναι πίσω στο Ιράκ, χαίρεται για εμένα και την ελευθερία που απολαμβάνω!»

Με αφορμή «την επανάσταση των γυναικών» στο Ιράν που ακολούθησε τη δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί από την αστυνομία ηθών, ξεκινήσαμε μια συζήτηση με μια νεαρή μητέρα από το Ιράκ για την κατάσταση στη χώρα της, που λίγοι γνωρίζουν ότι είναι παρόμοια με αυτή του Ιράν. 

«Πολύ συχνά, έχουμε τέτοιες συζητήσεις με τις μητέρες που φέρνουν τα παιδιά τους στον χώρο μας όσο περιμένουν να έρθει η σειρά τους στην Υπηρεσία Ασύλου. Εδώ μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα, τις ανησυχίες, ακόμα και τους φόβους τους», αναφέρουν η Ανδρομάχη και η Χρυσούλα, υπεύθυνες του Χώρου Μητέρας και Παιδιού στην Υπηρεσία Ασύλου στη Θεσσαλονίκη. 


Η ΜΕΤΑδραση δημιούργησε με ίδιους πόρους τους Χώρους Μητέρας και Παιδιού το 2016 στην Υπηρεσία Ασύλου της Αθήνας και στη συνέχεια, το 2017 στην Υπηρεσία Ασύλου της Θεσσαλονίκης. 

Σε αυτούς τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οι μητέρες μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, να θηλάσουν και να φροντίσουν τα μωρά τους, ενώ τα μικρά παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν με ασφάλεια και να απασχοληθούν δημιουργικά από τα μέλη της ομάδας μας, με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών μας. 

Μέχρι σήμερα, στους χώρους έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 94.000 επισκέψεις από μητέρες και παιδιά.


Το πρόγραμμα Χώροι Μητέρας & Παιδιού υλοποιείται με τη στήριξη της UNICEF και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασύλου.

Sharing is caring