fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - metadrasi education summer 2

Επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το εργαστήριο ΠΟΙΩ για μικρούς και μεγάλους μαθητές

Για ακόμα μία χρονιά αξιοποιούμε το καλοκαίρι για να φέρουμε κοντά τους μαθητές μας, μικρούς και μεγάλους, στον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας μας, μέσα από δραστηριότητες που ανοίγουν τους ορίζοντές τους και τους βοηθούν να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και παραστάσεις.

Ενήλικες μαθήτριες πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης όπου ξεναγήθηκαν στον χώρο, γνώρισαν έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο αλλά και από τις χώρες τους, στάθηκαν μπροστά σε ποικίλες καλλιτεχνικές δημιουργίες και μίλησαν για τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούσαν. Για μερικές από τις μαθήτριές μας ήταν η πρώτη φορά που επισκέπτονταν έναν τόσο σημαντικό χώρο τέχνης και δεν δίστασαν να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους.

Παράλληλα, οι μικροί μας μαθητές επισκέφτηκαν το εργαστήριο ΠΟΙΩ στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Τα παιδιά είδαν από κοντά 3D εκτυπωτές, laser, ρομποτικό χέρι και έπαιξαν με διαδραστικά παιχνίδια. Προσέγγισαν την τεχνολογία μέσα από έντονη διάθεση πειραματισμού, αλλά και μπόλικο παιχνίδι! Και επειδή τα παιδιά μας ολοκλήρωσαν ταχύτατα το οστομάχιον, το αρχαιότερο παζλ, πήραν δώρο και ένα οστομάχιον για να συνεχίσουν την εξάσκηση στο σχολείο!


Από το 2010, περισσότεροι από 5.100 ενήλικες μαθητές έχουν εγγραφεί στα μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ενώ από την έναρξη του Step2School το 2017 μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 3.000 ανήλικοι μαθητές έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΜΕΤΑδρασης υλοποιούνται με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών. Από το καλοκαίρι του 2020 το πρόγραμμα Step2School λειτουργεί με τη στήριξη του Liu Kuo-Chun Educational Foundation, Hong Kong. Τα μαθήματα ενηλίκων υλοποιούνται με τη στήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Sharing is caring