ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info@metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Χώροι Μητέρας & Παιδιού στην Υπηρεσία Ασύλου

Ανάμεσα στους εκατοντάδες αιτούντες άσυλο, οι οποίοι συγκεντρώνονται καθημερινά στην Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, υπάρχουν πολλές μητέρες με μωρά και μικρά παιδιά, καθώς και ασυνόδευτα παιδιά. Συχνά χρειάζεται να περιμένουν για ώρες στην αυλή της Υπηρεσίας Ασύλου, σε συνθήκες ακατάλληλες για την ηλικία και την ευπάθειά τους (ζέστη και ήλιος το καλοκαίρι, κρύο και βροχή το χειμώνα, κλπ). Αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες τους, η ΜΕΤΑδραση δημιούργησε και λειτουργεί Χώρους Μητέρας & Παιδιού στην Υπηρεσία Ασύλου Αθήνας , από τον Ιούνιο 2016 και Θεσσαλονίκης, από τον Μάιο 2017. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οι μητέρες μπορούν να θηλάσουν και να φροντίσουν τα μωρά τους, ενώ τα μικρά παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν με ασφάλεια και να απασχοληθούν δημιουργικά από τα μέλη της ομάδας μας, με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών μας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε χάρη στην αφοσιωμένη και συντονισμένη εργασία της ομάδας της ΜΕΤΑδρασης, τη συνεργασία της Υπηρεσίας Ασύλου και δωρεές σε είδος (Container, κλιματισμός κ.λπ.). Οι Χώροι Μητέρας & Παιδιού λειτουργούν Δευτέρα-Παρασκευή, 08.30-16.30.

Κατά μέσο όρο περισσότερες από 400 μητέρες και παιδιά ωφελούνται σε μηνιαία βάση από την εν λόγω δράση και στα δύο σημεία. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της ΜΕΤΑδρασης στους Χώρους Μητέρας & Παιδιού, από την αρχή της λειτουργίας τους έως τον Νοέμβριο 2018, έχει φροντίσει πάνω από 9.750 μητέρες και 19.480 παιδιά, από νεογέννητα έως και 16 ετών.

Οι φορείς που στηρίζουν τη δράση είναι η Υπηρεσία Ασύλου και η Unicef.

SHARING IS CARING