fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - Mother and Child Area

Χώροι Μητέρας & Παιδιού στην Υπηρεσία Ασύλου

Ανάμεσα στους εκατοντάδες αιτούντες άσυλο, οι οποίοι συγκεντρώνονται καθημερινά στην Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, υπάρχουν πολλές μητέρες με μωρά και μικρά παιδιά, καθώς και ασυνόδευτα παιδιά. Συχνά χρειάζεται να περιμένουν για ώρες στην αυλή της Υπηρεσίας Ασύλου, σε συνθήκες ακατάλληλες για την ηλικία και την ευπάθειά τους (ζέστη και ήλιος το καλοκαίρι, κρύο και βροχή το χειμώνα, κ.λπ.). Αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες τους, η ΜΕΤΑδραση δημιούργησε και λειτουργεί Χώρους Μητέρας & Παιδιού στην Υπηρεσία Ασύλου Αθήνας , από τον Ιούνιο 2016 και Θεσσαλονίκης, από τον Μάιο 2017. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οι μητέρες μπορούν να θηλάσουν και να φροντίσουν τα μωρά τους, ενώ τα μικρά παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν με ασφάλεια και να απασχοληθούν δημιουργικά από τα μέλη της ομάδας μας, με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών/εθελοντριών μας.

Η δράση έγινε πραγματικότητα χάρη στην αφοσιωμένη και συντονισμένη εργασία της ομάδας της ΜΕΤΑδρασης, τη συνεργασία της Υπηρεσίας Ασύλου και δωρεές σε είδος (Container, κλιματισμός κ.λπ.). Οι Χώροι Μητέρας & Παιδιού λειτουργούν Δευτέρα-Παρασκευή, 08.30-14.30.

Από την αρχή της λειτουργίας τους έως τον Μάιο του 2023, οι μητέρες έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 28.100 επισκέψεις και τα παιδιά περισσότερες από 73.450 επισκέψεις στους Χώρους Μητέρας & Παιδιού.

Το πρόγραμμα Χώροι Μητέρας & Παιδιού υλοποιείται με τη στήριξη της UNICEF και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασύλου.