Στις 4-6 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση για την αναδοχή ασυνόδευτων ανηλίκων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος PROFUCE(IDI) – Train the Trainer. Με τη συμμετοχή έμπειρων μελών της ομάδας της ΜΕΤΑδρασης καθώς και της οργάνωσης Nidos – η οποία εξειδικεύεται στον τομέα της αναδοχής στην Ολλανδία – αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στην κατάκτηση τεχνογνωσίας πάνω στη μεθοδολογία ALFACA ΙΙ (Alternative Family Care).
Το διήμερο συνέδριο «Expert Meeting» που ακολούθησε, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ALFACA ΙΙ, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπό τον συντονισμό της Nidos. Κατά τη διάρκειά του, αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία του θεσμού της αναδοχής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ολλανδία, ενώ δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή προβληματισμών, εμπειριών και τεχνογνωσίας.
Στο συνέδριο παρευρέθηκαν επαγγελματίες από φορείς παιδικής προστασίας στην Ελλάδα, όπως το ΕΚΚΑ (Εθνικό Κέντρο Εθνικής Αλληλεγγύης), οι Περιφερειακές Ενότητες Αττικής, η Δ/νση Προστασίας Παιδιού & Οικογένειας, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα» Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας», το ΓΝΑ «Έλενα Βενιζέλου-Αλεξάνδρα», καθώς και εκπρόσωποι από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Εισαγγελία Ανηλίκων.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτόν τον γόνιμο διάλογο, που οδήγησε στην ανταλλαγή καλών πρακτικών στο θεσμό της αναδοχής και ενίσχυσε το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των φορέων.