fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - METAdrasi TiS 2

Together in Sport – Ιούλιος-Αύγουστος 2022

ΑΤΤΙΚΗ

Metadrasi - METAdrasi Natural History Museum 1

Επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
12 παιδιά από το Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΜΕΤΑδρασης και από τη Δομή Φιλοξενίας της Συνύπαρξις περιηγήθηκαν στις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην έκθεση φυσικής ιστορίας και, στη συνέχεια, με την καθοδήγηση των συνοδών και των ξεναγών του Μουσείου, επισκέφθηκαν τη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή που εγκαινιάστηκε φέτος, ανακαλύπτοντας τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.


Metadrasi - METAdrasi Eugenides Foundation

Εκδρομή στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου
Την ψηφιακή παράσταση θόλου «Η Ιστορία της Γης» του Ιδρύματος Ευγενίδου παρακολούθησαν 64 παιδιά από το Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΜΕΤΑδρασης και από τις Δομές Φιλοξενίας της Ελευσίνας και της Συνύπαρξις. Βλέποντας την ταινία, τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, διευρύνοντας τις γνώσεις τους για τη γέννηση και την εξέλιξη της Γης. Τα παιδιά βγήκαν από την αίθουσα κατενθουσιασμένα, συζητώντας για όσα είδαν και τραβώντας αναμνηστικές φωτογραφίες.


Εξόρμηση στο Adventure Park
Σε μία συναρπαστική εξόρμηση στο Adventure Park συμμετείχαν 30 έφηβοι και έφηβες από τη Δομή Φιλοξενίας της Μαλακάσας. Με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, οι οποίοι έδωσαν μία σύντομη εκπαίδευση για τη χρήση του ειδικού εξοπλισμού, τα παιδιά κατάφεραν να «πετάξουν» με ασφάλεια από δέντρο σε δέντρο. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΔΟΜ και το SolidarityNow.


Αθλητική διοργάνωση στο ΟΑΚΑ
Εκπρόσωποι του Ομοσπονδιακού Γραφείου Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) της Γερμανίας και της Γερμανικής Ολυμπιακής Αθλητικής Ομοσπονδίας (DOSB) παρακολούθησαν από κοντά μία αθλητική διοργάνωσή μας στο ΟΑΚΑ, όπου συμμετείχαν 130 παιδιά προσφυγικής και ελληνικής καταγωγής. Με την παρουσία της μας τίμησε και η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, η οποία απένειμε αναμνηστικά μετάλλια στα παιδιά κατά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.


ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Εξόρμηση στο Σπήλαιο Περάματος
Επίσκεψη στο Σπήλαιο Περάματος με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 15-17 ετών οργάνωσε το Together in Sport, σε συνεργασία με τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων που διαχειρίζεται το Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ICSD) στα Ιωάννινα. Μέσα από την περιδιάβασή τους με τη συνοδεία ξεναγών, τα παιδιά ενημερώθηκαν για το οικοσύστημα του σπηλαίου, τη δημιουργία και την πορεία του στον χρόνο. Πολλά παιδιά θυμήθηκαν παλαιότερες επισκέψεις σε σπήλαια των χωρών καταγωγής τους, τα οποία και περιέγραψαν στην υπόλοιπη ομάδα.


Metadrasi - METAdrasi Theodoros Papagiannis Museum

Επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης»
25 παιδιά επισκέφθηκαν το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό. Η επίσκεψη ξεκίνησε από τον προαύλιο χώρο του Μουσείου, όπου ο κύριος Παπαγιάννης παρουσίασε στα παιδιά όσα έργα τέχνης βρίσκονταν εκεί, πολλά από τα οποία ήταν φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά ή από σκουπίδια. Στη συνέχεια, τα παιδιά παρακολούθησαν επί το έργον γλύπτες που συμμετείχαν στο 12ο Συμπόσιο Γλυπτικής, που διεξαγόταν στον ίδιο χώρο, και περιηγήθηκαν στις εσωτερικές εκθέσεις. Η εκδρομή διοργανώθηκε σε συνεργασία με τις Δομές «Άγιος Αθανάσιος» και ICSD.


Metadrasi - METAdrasi Wrestling Practice

Ολοκλήρωση προπονήσεων πάλης
Σε κλίμα χαράς ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες προπονήσεις πάλης, με τη συμμετοχή όλων των παιδιών. Οι μικροί αθλητές μας αποχαιρέτισαν τους φίλους και τους γυμναστές τους, με την ευχή να ξανασυναντηθούν σύντομα. Οι προπονήσεις ήταν ηπιότερες από ό,τι συνήθως και τις διαδέχθηκε πάρτι με χορό, με πολλά γέλια και χαρές.


Metadrasi - METAdrasi OikoDespoina

Περιβαλλοντική εκπαίδευση στη φύση με το πρόγραμμα «ΟικοΔέσποινα»
Σε μία περιβαλλοντική εκπαίδευση στη φύση συμμετείχαν τα παιδιά, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το πρόγραμμα «ΟικοΔέσποινα». Μέσα από ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στο δάσος, δίπλα στον ποταμό Καλαμά, τα παιδιά γνώρισαν από κοντά το δασικό οικοσύστημα και κατανόησαν την αξία του για τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του.


Ξενάγηση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων
40 παιδιά από τα ΚΔΑΠ Ανατολής και Παμβώτιδας, καθώς και από τη Δομή Αγίας Ελένης, επισκέφθηκαν το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων. Μετά από έναν σύντομο περίπατο στο Κάστρο Ιωαννίνων, τα παιδιά κατευθύνθηκαν προς το Μουσείο, όπου ξεναγοί τους μίλησαν για την καθοριστική συμβολή του στη διάσωση της γνώσης για την ηπειρώτικη αργυροτεχνία.


ΚΑΒΑΛΑ

Metadrasi - METAdrasi Nea Peramos

Προπόνηση μαζί με τα παιδιά της Κατασκήνωσης Νέας Περάμου
Κυκλική προπόνηση με πέντε σταθμούς διοργάνωσαν οι γυμναστές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με τη συμμετοχή 216 κοριτσιών από την Κατασκήνωση Νέας Περάμου. Οι μικρές κατασκηνώτριες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και διδάχθηκαν στίβο, βόλεϊ, μπάσκετ και ποδόσφαιρο από έμπειρους γυμναστές. Τελειώνοντας, ζήτησαν να το ξανακάνουν σύντομα, με τα κορίτσια της κατασκήνωσης να μην θέλουν να αποχωριστούν τις φίλες που έκαναν από τη Δομή.


Metadrasi - METAdrasi Kalamitsa Summer School

Αθλητική δράση με το Θερινό Σχολείο Καλαμίτσας
Σε αθλητική δράση που πραγματοποιήθηκε στα εξωτερικά γήπεδα της Καλαμίτσας συμμετείχαν 24 παιδιά του Θερινού Σχολείου της περιοχής. Οι γυμναστές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής χώρισαν τα παιδιά σε τρεις ομάδες και τους δίδαξαν στίβο και μπάσκετ. Οι μαθητές του Θερινού Σχολείου αγκάλιασαν αμέσως τα παιδιά από το καμπ, κάνοντας πολλούς νέους φίλους τους οποίους δεν ήθελαν να αποχωριστούν.


Εξόρμηση στον ποταμό Νέστο
41 παιδιά είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μία σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων στον ποταμό Νέστο, που οργανώθηκαν σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ «Το Δέντρο». Τα παιδιά δοκίμασαν τις ικανότητές τους στο rafting, την τοξοβολία, το zip line και την αναρρίχηση. Η απήχηση της δράσης στην τοπική κοινωνία ήταν μεγάλη, καθώς γονείς των συμμετεχόντων και άλλοι κάτοικοι μας ευχαρίστησαν επανειλημμένα για την πρωτόγνωρη εμπειρία που προσφέραμε στα παιδιά.


Metadrasi - METAdrasi Wax Musem

Περιήγηση στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων
Σε μία εκδρομή στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων συμμετείχαν τα παιδιά από τη Δομή Φιλοξενίας της Καβάλας και το Θερινό Σχολείο, όπου βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με μερικές από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου από τον δημιουργό του, Θεόδωρο Κοκκινίδη, ο οποίος τους εξήγησε πώς φτιάχνονται τα κέρινα ομοιώματα.


Εκδρομή στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων επισκέφθηκαν 30 παιδιά της Δομής Φιλοξενίας και του Θερινού Σχολείου στην Καβάλα. Οι μικροί εκδρομείς περιηγήθηκαν στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η περιήγησή τους συνεχίστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου ενημερώθηκαν για τα ευρήματα από τις ανασκαφές στην αρχαία πόλη, καθώς και για τη φυλακή του Αποστόλου Παύλου.


ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αθλητική δράση στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης
Περισσότερα από 200 παιδιά από την πόλη και το ΚΥΤ Μυτιλήνης έλαβαν μέρος στην αθλητική δράση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Γυναικείου Ποδοσφαίρου «Σαπφώ». Τα παιδιά συμμετείχαν σε αγώνες ποδοσφαίρου και άλλα παιχνίδια, παρέα με τους προπονητές του Συλλόγου «Σαπφώ». Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο Άκης Ζήκος, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, και ο Μιχάλης Παυλής, Βοηθός Προπονητή στην ΑΕΚ Β’.

Sharing is caring