fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Μια γιορτή με μουσικές, γεύσεις και ευχές από διαφορετικά μέρη του κόσμου

Η Μαρία, Υπεύθυνη των δωρεάν μαθημάτων ελληνικής γλώσσας της ΜΕΤΑδρασης για πρόσφυγες και μετανάστες, μας διηγείται:

«Πριν λίγες ημέρες, μαθητές, δάσκαλοι και μέλη της ομάδας της ΜΕΤΑδρασης συναντηθήκαμε στο Ρομάντσο για να γιορτάσουμε παρέα. Ήταν ευκαιρία να συγχαρούμε τους μαθητές μας για την πρόοδό τους και να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές δασκάλους μας, αλλά και τους εθελοντές βοηθούς στη γραμματειακή υποστήριξη, για την πολύτιμη προσφορά τους.

Οι μαθητές μας ήρθαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό σε αυτήν την εκδήλωση: έφεραν να μας γνωρίσουν τις οικογένειές τους και είχαν μαγειρέψει φαγητά και μεζέδες από τις χώρες καταγωγής τους.

Εθελοντές μας απασχόλησαν δημιουργικά τα μικρά παιδιά, ενώ οι υπόλοιποι καθίσαμε σε ένα κύκλο και συστηθήκαμε ένας-ένας.

Οι μαθητές περιέγραψαν πώς είναι η ζωή τους στην Ελλάδα και τι αποκομίζουν από τα μαθήματα ελληνικών. Οι περισσότεροι, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, είναι αισιόδοξοι. Κάποιοι μαθητές κατοικούν χρόνια στη χώρα και άλλοι έχουν έρθει μόλις λίγους μήνες πριν. Η διαδικασία τούς έφερε πιο κοντά και γνωρίστηκαν καλύτερα όλοι οι μαθητές από τα διαφορετικά τμήματα μεταξύ τους.

Περνώντας η ώρα, μουσικές και μελωδίες από διάφορες χώρες μας οδήγησαν σε έναν κοινό χορό.

Στη συνέχεια οι δάσκαλοι και οι βοηθοί των μαθημάτων δώρισαν στους μαθητές τις χειροποίητες κάρτες που δημιούργησαν οι ίδιοι για να ευχηθούν στον καθένα προσωπικά για τη νέα χρονιά!

Στο τέλος της βραδιάς αποχαιρετιστήκαμε σε κλίμα συγκίνησης. Χαρακτηριστικά, ένας μαθητής μας είπε ότι έχοντας ταξιδέψει σε πολλές χώρες τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα ένιωσε πολύ έντονα την αγάπη και την οικειότητα από τους ανθρώπους που γνώρισε, και αυτο τον έκανε να θέλει να μάθει την γλώσσα μας.»

Ευχαριστούμε θερμά το Ρομάντσο για την ευγενική φιλοξενία της εκδήλωσης, καθώς και το HIGGS στο Μεταξουργείο, που μας παρέχει δωρεάν αίθουσες για τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας.

Ο επόμενος κύκλος μαθημάτων θα ξεκινήσει αρχές Φεβρουαρίου, ενώ οι εγγραφές θα γίνονται κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου στα γραφεία μας στον Ταύρο, 25ης Μαρτίου 7, 2ος όροφος.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία μας στα τηλέφωνα 210 5201792210 5201794 και 210 5138404 ή στο mail info@metadrasi.org

Sharing is caring