fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - accmr s

Συζητώντας για την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών 

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου η ΜΕΤΑδραση συμμετείχε στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ζούμε Μαζί -Εργαζόμαστε Μαζί» που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

«Πρέπει να σκεφτόμαστε πώς θα μπορέσει η μετανάστευση να φέρει ανάπτυξη. Ας το πάρουμε απόφαση ότι αρκετοί πρόσφυγες θα μείνουν εδώ. Αν η ελληνική κοινωνία ανοίξει τους ορίζοντές της και αξιοποιήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, θα είναι προς όφελος όλων» είπε η πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης Λώρα Παππά και μίλησε για τις προκλήσεις, τις προτάσεις και τα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών της ΜΕΤΑδρασης για την στήριξη της πρόσβασης των προσφύγων και μεταναστών στην εκπαίδευση και την εργασία. Το πρώτο βήμα για την ένταξη είναι η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Γι’ αυτό, η ΜΕΤΑδραση, από την ίδρυσή της, έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην δράση αυτή, με πάνω από 3.000 άτομα να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα ελληνικών σε καθημερινή βάση.

Με την βοήθεια του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» ξεκινήσαμε τη δράση Stepping Stone, με κύριο στόχο να στηρίξουμε την ένταξη, κυρίως των προσφύγων που βρίσκονται ακόμη σε καταυλισμούς ή κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, μετά την λήξη χρηματοδότησης των διαμερισμάτων, στα οποία μένουν προσωρινά.

Στην εκδήλωση, ανάμεσα στα μέλη της ομάδας της ΜΕΤΑδρασης ήταν παρόντες και δάσκαλοι ελληνικών, μαζί με τους μαθητές μας.

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της Επιτροπής για την Ανάπτυξη Δεξιοτήτων και την Ενδυνάμωση μέσω της Εργασίας -Livelihoods του Κέντρου Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων ACCMR.

Μάθε για την ενταξιακή δράση της ΜΕΤΑδρασης Stepping Stone.

Sharing is caring