fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - METAdrasi Mother and Child Spaces

Δημιουργική απασχόληση στους Χώρους Μητέρας και Παιδιού

Metadrasi - METAdrasi Mother and Child Spaces 20.04.2023

«Ο κόσμος είναι τρεις μέρες. Το χθες το ζήσαμε και δεν θα επιστρέψει. Το σήμερα ζούμε και δεν θα μετανιώσουμε. Αύριο δεν ξέρουμε πού θα είμαστε. Γι’ αυτό, συγχωρήστε και ξεχάστε».

Ένα γνωμικό από τη χώρα καταγωγής της μετέφρασε στα ελληνικά ένα 13χρονο κορίτσι που είχε επισκεφθεί τον Χώρο Μητέρας και Παιδιού στην Υπηρεσία Ασύλου της Θεσσαλονίκης.

Το κορίτσι αυτό, όπως και δεκάδες άλλα παιδιά, βρίσκουν κάθε μήνα έναν ασφαλή χώρο για να περάσουν τον χρόνο τους δημιουργικά, όσο οι γονείς τους αναμένουν να έρθει η σειρά τους για να εξυπηρετηθούν από την Υπηρεσία Ασύλου.

Στους ειδικά διαμορφωμένους Χώρους Μητέρας και Παιδιού που δημιούργησε και λειτουργεί η ΜΕΤΑδραση, οι μητέρες μπορούν να θηλάσουν και να φροντίσουν τα μωρά τους, ενώ τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν με ασφάλεια και να απασχοληθούν δημιουργικά από τα μέλη της ομάδας μας, με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών μας.

Μέχρι σήμερα, στους χώρους έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 98.000 επισκέψεις από μητέρες και παιδιά.


Το πρόγραμμα Χώροι Μητέρας & Παιδιού υλοποιείται με τη στήριξη του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασύλου (Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου).

Sharing is caring