fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - hospitals interpretation s

Διερμηνεύοντας στα νοσοκομεία

hospitals_interpretation_2

Πριν μερικές ημέρες, στο Τζάνειο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, μία πρόσφυγας από τη Συρία έφτασε στα εξωτερικά ιατρεία με τα δύο ανήλικα παιδιά της, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις. Ενώ βρισκόταν στην αναμονή, λιποθύμησε, προκαλώντας, όπως είναι φυσικό, την έντονη αναστάτωση των παιδιών της. Την άμεση φροντίδα της γυναίκας ανέλαβε νοσηλεύτρια, ενώ διερμηνέας της ΜΕΤΑδρασης φρόντισε να καθησυχάσει τα δύο παιδιά, μιλώντας τους στη γλώσσα τους μέχρι να συνέλθει η μητέρα τους και να την βοηθήσει στην επικοινωνία της με τους γιατρούς.

Το Τζάνειο είναι ένα από τα δεκάδες νοσοκομεία όπου καθημερινά η ΜΕΤΑδραση, μέσω ομάδας διερμηνείας, στηρίζει τη ζωτικής σημασίας επικοινωνία ανάμεσα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς πρόσφυγες και μετανάστες. Από το Μάρτιο του 2018, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 17.000 ενέργειες διερμηνείας, σε 28 γλώσσες, σε 44 νοσοκομεία ανά την Ελλάδα.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική λίστα με τα νοσοκομεία και τις ώρες που παρέχεται η δράση, εδώ.

Η δράση «Παροχή Υπηρεσιών Διερμηνείας σε Φορείς Υγείας» πραγματοποιείται με τη στήριξη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO).

hospitals_interpretation
Sharing is caring