fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - METAdrasi Comic

Είμαστε όλοι υπερήρωες!

Metadrasi - METAdrasi Comic

Τι θα γινόταν αν οι αναπηρίες μετατρέπονταν σε υπερδυνάμεις; Αυτή την ευφάνταστη ιδέα είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κέντρου Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης της ΜΕΤΑδρασης στη Θεσσαλονίκη και την αποτύπωσαν σε ένα πρωτότυπο κόμικ, δημιουργώντας χαρακτήρες με ιδιαίτερες δυνάμεις, παρά τις όποιες σωματικές τους αναπηρίες.

Σε πνεύμα ενσυναίσθησης και κατανόησης για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρία, οι νεαροί πρόσφυγες συζήτησαν με τις δασκάλες τους για τα δικαιώματα των συνομηλίκων τους και τη δύναμη που αποκτούν για να ξεπερνούν τα εμπόδια στην καθημερινότητά τους.

Τα παιδιά, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, οραματίστηκαν υπερήρωες με ξεχωριστές δυνάμεις και ικανότητες, που κερδίζουν καθημερινές, μικρές μάχες.


Από τον Σεπτέμβριο του 2021, το Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης της ΜΕΤΑδρασης στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», μία πρωτοβουλία της UNICEF σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο υλοποιείται σε συντονισμό με σειρά εταίρων, μεταξύ των οποίων και η ΜΕΤΑδραση.

Sharing is caring