fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - METAdrasi Hiphop 1

Εμπνέοντας τα παιδιά!

Metadrasi - METAdrasi Hiphop 1

Η δράση «Inspiring Children» ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία στο Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικών Δραστηριοτήτων της ΜΕΤΑδρασης.

Η σχεδιάστρια μόδας Shafi Qias ήταν η πρώτη ομιλήτρια, καλεσμένη της δράσης. H Shafi με καταγωγή από το Τατζικιστάν, μεγαλωμένη στο Αφγανιστάν και το Ιράν κατάφερε να διαπρέψει στον χώρο της μόδας. Στην Ελλάδα βίωσε τη σκληρή πραγματικότητα στο camp της Μόριας χωρίς όμως να εγκαταλείψει ποτέ τα όνειρά της. Όταν βρέθηκε στην Αθήνα, κυνήγησε με επιμονή τους στόχους της και σήμερα αποτελεί πρότυπο για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και όχι μόνο.

Το εκπαιδευτικό κέντρο επισκέφθηκε επίσης η χορευτική ομάδα της Οργάνωσης Hip Hop 4 Hope, αποτελούμενη από με τους Μοχάμεντ Μπεχλεντί (Μόμο), Βασίλη Κυριακάκη και Chris Drewiche. O Μοχάμεντ, γεννημένος στην Τυνησία και μεγαλωμένος στην Ελλάδα, εργάζεται ως διερμηνέας και ασχολείται ενεργά με διάφορες μορφές τέχνης. Τα μέλη της ομάδας μίλησαν με πάθος στα παιδιά και τα ενθάρρυναν, να παραμένουν πιστά στα όνειρά τους. Μέσα από τον θεαματικό κόσμο του hip hop τους υπενθύμισαν πως μπορούν να καταφέρουν πολλά, αρκεί να μην εγκαταλείψουν ποτέ τις φιλοδοξίες και τους στόχους τους.

Ο λόγος των ομιλητών, γεμάτος ενθάρρυνση και αγάπη, ενέπνευσε μαθητές και μαθήτριες που μίλησαν για τα όνειρα αλλά και τις ανησυχίες τους για το μέλλον. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια μίας μαθήτριας τη ΜΕΤΑδρασης: «Ήταν αυτό που χρειαζόμουν να ακούσω σήμερα. Συνέχεια μου λένε πως δεν μπορώ να γίνω μηχανικός αυτοκινήτων επειδή είμαι γυναίκα. Εγώ, όμως, νιώθω ότι μπορώ και θα τα καταφέρω!»

Από τον Σεπτέμβριο του 2021, το Κέντρο Μελέτης και Δημιουργικών Δραστηριοτήτων της ΜΕΤΑδρασης λειτουργεί στο πλαίσιο του Προγράμματος «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση», μία πρωτοβουλία της UNICEF σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο υλοποιείται σε συντονισμό με σειρά εταίρων, μεταξύ των οποίων και η ΜΕΤΑδραση.

Sharing is caring