fbpx
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ EMAIL info[at]metadrasi.org
ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΜΑΣ (+30) 214 100 8700
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Metadrasi - METAdrasi agriculture 1

Εξερευνώντας την επαγγελματική προοπτική της ενασχόλησης με τη γη

Metadrasi - METAdrasi agriculture 1

Τις δυνατότητες που προσφέρει η επαγγελματική ενασχόληση με τη γη είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν νεαροί πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από τη Λέσβο.

Στο πλαίσιο εκπαίδευσης που οργανώθηκε από το πρόγραμμα εργασιακής συμβουλευτικής Stepping Stone της ΜΕΤΑδρασης, σε συνεργασία με την Οργάνωση Home For All εννέα ωφελούμενοι/ες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια με τη γη.

Συμμετείχαν σε αγροτικές εργασίες και χειρίστηκαν γεωργικά μηχανήματα, λαμβάνοντας φυσικά όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Την εκπαίδευση ακολούθησε συζήτηση γύρω από τις δυσκολίες και προκλήσεις που κρύβει ο αγροτικός τομέας με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν απορίες και προβληματισμούς. 

Η εκπαίδευση διήρκεσε τέσσερα Σαββατοκύριακα και η ανατροφοδότηση που λάβαμε, τόσο από τους εκπαιδευτές όσο και από τους ωφελούμενους/ες του προγράμματός μας ήταν πραγματικά ενθαρρυντική, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πόσο ουσιαστικά αποτελέσματα μπορεί να έχει η αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία.

Η δράση Stepping Stone της ΜΕΤΑδρασης υλοποιείται με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Sharing is caring